• (bkz: hükümetin krize karşı hiçbir planının olmaması) ve (bkz: 10 ağustos 2018 berat albayrak açıklamaları) göstermektedir ki artık hükümet malum ekonomik krize çözüm bulamayacak kadar aciz hale gelmiştir. bu ülkenin bel kemiğini oluşturan tekelci kapitalist tröst yapılar (bkz: sabancı holding) (bkz: koç holding) dahi, ekonomiye güvencelerini kaybettiklerinden hükümetin iki seçeneği var:

    1) kurun sabitlenmesi ve ithalatın olabildiğince azaltılması seçeneklerden biri. (bkz: devalüasyon) lakin bunun yapılabilmesi için gümrük duvarlarının olabildiğince yükseltilmesi lazım. ayrıca tarıma dayalı bir iç pazarın mevcudiyeti de hayati önem taşımaktadır. böyle bir durum söz konusu olmadığı için hükümet beğenmediği 1920'ler chp'sinin (bkz: devletçilik) ilkesine sarılmalıdır.

    2) muharrem ince canlı yayında "gerekirse borç alacağız" dediğinde "bakın boyun büküyor" diye açıklama yapan hükümetin aslında bu cümleyi sadece seçmeninin gazını almak için değil, gerçekten öyle düşündüğü için kurmuş olduğunu bugünkü olaylar sonucunda anlamış olduk. o halde cari açığın düşürülmesi adına hükümet borç almaya mecburdur. ülkeye dövizin bir şekilde girmesi lazım. bunun başka hiçbir yolu yoktur.

    bunca yıl sosyal ve adil bir hukuk devleti olamadığınız için bu saatten sonra tüm bu gerekliliklerin bir öneminin kalmadığı bir yere geldik. her gün bağıra bağıra küfür ettiğiniz chp'nin, tek parti iktidarı dönemindeki sert devletçi politikalarına sarılmak zorundasınız şimdi. alın hayrını görün. utanmadan "chp döneminde yağ ve şeker kuyrukları vardı" diyen kitle şimdi kalkmış "abd bize ambargo uyguluyor" dediğinde kan beynimize sıçrıyor kusura bakmayın! bir zamanlar ambargonun kralı vardı bu memlekette be! (bkz: 1973 petrol krizi)
hesabın var mı? giriş yap