1 entry daha
  • şu sözlük ortamından tanımış olduğum ender değerli insanlardan birinin yazdığı ve bir matrix hayranı olarak çok değerli bulduğum şahane yazı.

    favori alması çok sevindirmiş, lâkin altına başka yazıların doldurulmamış olması şaşırtmamıştır. başka ''çok daha önemli'' başlıklarla uğraşmakla meşgul insanlar zira.

    neyse, biz gelelim mevzuya. çok önemli ve çok güzel bir yazı evet, fakat katılmadığım, daha doğrusu aslında eklemek istediğim diyelim, bazı noktalar var. yazıda kaçan bazı noktalar var diyelim.

    yazıda bahsedildiği gibi üstyapı, bize bir dünya sunuyor ve çoğu kişi bu üstyapıya kendi isteğiyle, kayıtsız şartsız teslim oluyor. fakat burada şuna işaret etme gereği duyuyorum:

    yazı bana bu anlamda, ''konfor alanından çık'' temalı gibi geldi. fakat aslında ''konfor alanından çık'' sloganı da üstyapının kişilere sunduğu bir slogan. tasmayı biraz daha uzatmak gibi yani, konfor alanından çık. yazı bunu doğrudan söylememiş ya da bu niyetle yazılmamış olabilir, ki hiç sanmıyorum hakikaten de böyle olmuş olabileceğini, fakat yazıyı okuyunca burnuma böyle bir koku geldiğini söyleyebilirim.

    dolayısıyla, birincisi: bize sistemin uydurduğu ''konfor alanından çık'' sloganından hareket ederek mi konfor alanımızdan çıkıyoruz, yoksa gerçekten konfor alanımızdan çıkmaya mı çalışıyoruz? daha da önemlisi, ikisi arasındaki farkı nasıl ayırdedebiliriz? gerçeğin çok basit ve net bir şey olduğunu düşünen bana göre bu da çok basit:

    eğer üstyapının size sunduğu rahatlık alanından çıkmış olmak, sizin için dağılmak, dağıtmak ve mastürbatif şeyler yapmak anlamına geliyorsa ve mastürbasyonun da ''kendi eliyle kendini aptallaştırmak'' anlamına geldiği gerçeğini düşünürsek... kusura bakmayın ama geriye gidiyor ve konfor alanınızdan çıkmış olmuyorsunuz *

    yok, eğer konfor alanınızdan çıktığınızda zorlanıyor, hakikaten matrix'teki neo gibi ''ulan bütün deneyimlediklerim esiri olduğum şeylermiş'' diyorsanız ve dağılmanıza sebebiyet verecek şeylere takılmadan hakikaten kendi yolunuzda ilerleyebiliyorsanız...

    işte o zaman konfor alanınızdan çıktınız demektir. geçmiş olsun.

    konfor alanında kalmak sizden istenileni yapmak demektir. pavlov'un köpeği olmanız demektir.

    konfor alanından çıkmak ise istediğinizi yapmak demektir.

    denklem çok basit. soru: dağılıyor muyum, yoksa süreç gerçeğiyle yüzleşerek gerçekten istediğim gibi olmaya ve kendimi gerçekleştirmeye çalışıyor muyum?

    toplumsal olarak baktığımızda da şunu eklemem gerekiyor:

    muhalefette bir ''istediğimiz gibi yaşayamıyoruz'' söylemidir gidiyor. ama ''istediğim gibi yaşamaya çalışıyor muyum?'' sorusunu soran, bana kalırsa çok azdır.

    bunu sormaya başladığımız an eminim cevabı da kolaylıkla bulacağız. buraya kadar okuma zahmetine katlandıysanız teşekkürler.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap