1 entry daha
  • işin daha vahimi , teşvik hakedene değil üçkağıtçıya , vergi kaçırana, kara para aklayanlara veriliyor.
    teşvik'te yanlış bir puanlama sistemi var. yasal yoldan para kazananlar , vergisiz çok daha fazla para kazananlara göre cezalandırılıyor.
    özel okula çocuğunu gönderen ailenin aylık geliri 10.000 tl'den az olamaz. beyaz yakalı iki kişi maaşla çalışan ailelerin maaşı 10.000 tl'yi geçtiği için düşük puan alırken, kuyumcu, doktor, avukat gibi serbest meslek çalışanlar asgari ücret beyan ederek teşviği alıyor. sonra bakıyorsun bunlar çocuklarını okula bırakmaya gelirken en az 300.000-500.000 liralık arabaları kullanıyorlar diğerleri şanslı ise şirket arabaları yada 40-60.000 tl'lik orta sınıf araba ile geliyor.
    kimse demiyor ki asgari ücretle sen nasıl bu okulun parasını ödüyorsun.
    biz kredi kartından 9-12 taksit okulun parasını ödemekte zorlanırken ( o'da kredi kartı limiti olanlar için) bunlar yasak olmasına rağmen elden 20-30.000 tl'yi peşin okula veriyor.
    teşvik başlı başına zaten yanlışken bir de onu da haksız kişilere dağıtıyorlar.
    çocuğu benimki ile aynı okula giden ( farklı sınıflar ) arkadaşıma teşvik çıktı. ( altında mercedes araba var, karısında ayrıca araba var, 2 tane evleri, 1 tane yazlıkları var.) serbest çalışıyor.
    ben ve eşim özel sektörde yönetici olarak çalışıyoruz. toplam 10-15000 tl gelirimiz var. 2+1 evimiz var kirada 1.300tl , biz işe ve çocukların okuluna yakın olsun diye 2.500 tl kirada oturuyoruz.
    teşvikler bizim gibilere değil, arkadaşımız gibilere gidiyor.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap