2 entry daha
  • kırmızı kedi yayınları tarafından yeniden basılan babil kitaplığı’nın dördüncü kitabı olan jacques cazotte romanı. kitapta genç bir yüzbaşı ile şeytan arasındaki tutkulu aşk hikayesi
    anlatılır.

    --- spoiler ---

    hikaye, arkadaşlarının napoli kralının muhafız alayından olan ve cüretkarlığı ile tanınan genç yüzbaşı alvaro’ya bir şaka yapması ile başlar, cesaretini sınamak üzere yüzbaşıyı bir harabede yalnız bırakıp şeytanı çağırmasını söylerler. alvaro kendisine öğretilen kelimeleri tekrarlayınca karşısına deve kılığına girmiş şeytan belirir. şeytanın niyeti bu gözüpek askeri baştan çıkartmaktır. ancak onun emir vermedeki gözü pekliği ve cesareti şeytan’ı büyüler. şeytan baştan çıkarmak istediği alvaro’ya âşık olur.

    "ah alvaro! ben sadece altı aydır kadınım. oysa sana duyduğum tutku sadece bir gün sürmüş gibi geliyor. şayet hislerin en tatlısı daha önce hiçbir şey hissetmemiş bir kalbi sarhoş ettiyse bunu mazur görün. size de benim gibi sevmeyi öğretmek isterdim. sadece bu hisle bile kendinizi kendi türünüzün diğer insanlarından üstün görürdünüz. fakat insanlardaki kibir başka hazların peşinden koşmadan edemiyor. doğal kaygısı onun, şayet ufukta daha büyüğünü göremiyorsa herhangi bir mutluluğu algılamasına izin vermiyor. evet sizi eğiteceğim alvaro. kendi çıkarımı zevkle unutmuştum. ancak buna mecburum, zira sizin yüceliğinizde kendi yüceliğime kavuşmalıyım. fakat benim olacağınıza dair söz vermeniz yetmez. koşulsuz, şartsız ve ebediyen benim olmalısınız."

    --- spoiler ---
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap