aynı isimde "şahsiyet" başlığı da var
2008 entry daha
  • hayatımda izlediğim en iyi beş diziden biri. birçok şeyi birarada vermesine rağmen muazzam güzellikte bir sanat eseri. türkiye'de yapılmış en güzel işlerden biri. yapanın edenin emek verenin ellerine sağlık.

    ----------------------- spoiler --------------------------

    zeka insanı en çok büyüleyen şeylerden biridir. bu kurgunun çıktığı akıl da beni büyüledi. kızın not defteri, paylaşılan dizeler, yazılan replikler, yapılan alıntılar, metin altı verilen birden farklı ülke ve sistem eleştirisi, bir yandan pedofili gibi bir konuya, tecavüz vakalarına parmak basması. seçilen o muazzam şiir, ana olay örgüsü.. bunların hepsini birlikte bir işte buluşturmak ve çok başarılı bir şekilde işlemek de ben diyenin işi değildir herhalde. gercekten helal olsun kendisine. geç kalmış olabilirim belki, fakat bu saatten sonra kendisinin hayranıyım. bu arada aklıma yakup kadri'nin yaban romanı, sabahattin ali'nin sırça köşk'ü ve saatleri ayarlama enstitüsü geliyor. insanın ciğerini bilen, toplumunu çok iyi tanıyan bu yazarlarımız gibi iyi tanımış insanını da, sistemini de, kültürünü de hakan günday. şahsen ben beğendim. ellerine sağlık.

    oyunculukların ileri düzeyde olması da, muazzam kurgunun ve kullanılan cümlelerin etkileyiciliğini arttırıyor. haluk bilginer'in tonlamalarına da, oyunculuğuna da doyum olmuyor. türkiye'nin en iyisi olabilir kendisi. ellerine sağlık. o kendisiyle gurur duyuyor mudur bilemem ama ben onunla gurur duyuyorum. öyle abartısız, sade fakat oturtarak yaptığı bir oyunculuğu var ki, tarif edemem. çok çok iyi. dizideki diğer oyuncular da çok iyiydi. cansu dere'nin normalde oyunculuğunu severim fakat isimler çok güçlü olduğundan biraz zayıf kalmış olabilir belki.

    onur saylak'ı da işten anlayanlar daha iyi yorumlar. ben çekim açılarını, kameraların konumlarını ve renkleri de çok beğendim.

    dizi, en iyi türk jeneriğine sahip, seçilen müzikler de başarılıydı bence. son bölüm, son sahneler, son cümleler öyle güzel olmuş ki. bir kadın olarak, bir erkeğin bu şekilde pedofiliye, kadına şiddete, tecavüze dizilerde filmlerde de olsa bir şekilde tavır ve tepki koyması bile umut olabiliyor.
    dizide çok fazla güzel satır ve güzel sahne oldugu icin hiçbir şey paylaşamıyorum, üzerimden tır geçmiş gibi bir ruhsal yorgunluğun var.

    emek veren ve bir şekilde katkıda bulunan herkesin ellerine sağlık. başlıkta entry okumaya gidiyorum.

    edit dizi hakkındaki her şeyi okudum sindirdim sanıyorsunuz, son anda sungur'un zincirlediği küçücük kız çocuğunu hatırlıyorsunuz. mesajı alınca yumru boğazınıza oturuveriyor.. siz nasıl bir iş çıkarmışsınız böyle..
2545 entry daha
hesabın var mı? giriş yap