41 entry daha
  • "son donemde haftada 5 gun kosuyorum ve hicbir guc beni tutturdugum bu duzenin disina cikaramaz." diyerek bu aksam yagmur yagmasina karsin kendimi disari atip kosmaya basladim. yagmurda kosmaya iliskin deneyimlerimi aktarmaya calisacagim.

    ben ciktigimda saganak kadar olmasa da guclu bir yagmur vardi. 1. kilometrenin sonunda hizlandi. sehir icinde kosmaya baslayip kendimi spor yapilan o koca parka atana kadar biraz zorlandim. zorlandim degil de tedirgin oldum diyelim. yokus cikip inerken her zamankinden biraz daha yavas ve temkinliydim. ardindan rogar kapaklari ve mazgallar geldi. metal yuzeyler her zamankinden daha kaygandi. eger yagmurda kosacaksaniz ozellikle metal yuzeylere ve egimlere dikkat etmenizi oneririm. kayganlik nedeniyle dusup ciddi bir sakatliga yol acabilecegini hissettim. duz yolda kosarken zemin dusundugum kadar kaygan gelmedi ama. bunun benim kullandigim ayakkabi (asics gel kayano 24) ile ilgisi olabilir. ayakkabinin yagmurlu havada bile yol tutusundan cok memnun kaldim. yagmur da dusundugum kadar rahatsiz etmedi beni. kolsuz bir ustle ve sortla kostugum icin giysilerin agirligini hissetmesem de yuzume carpip akan yagmur damlalari bir sure sonra rahat vermemeye basladi. bir de sacim toplu ve orulu oldugundan, islanip agirlik yapmaya basladi. siperlikli bir sapka takmak cozum olabilir.

    yagmurda kosmak bekledigim kadar zor degilmis. gerci ben yalnizca 5 kilometre (yaklasik 30 dakika) kostum. daha uzun mesafe ya da sure kossam baska sorunlarla karsilasir miydim bilmiyorum. cok keyifliydi. koskoca parkta benden baska yalnizca bir kisi vardi ki o da kosuyordu. sirilsiklam halde kosmanin ayri bir zevki var kesinlikle ama, yagmurla birlikte duyulan o muazzam toprak kokusu icin bile kosulur bu havada. sanirim bir sure sonra sehir ve icindeki kisitli yesil alan yetmeyecek bana. kendimi daga tasa vuracagim. yakindir.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap