5 entry daha
  • olası bir savaş halinde ana ikmal hattı ve ağır tonajlı araç ikmali için demiryolları kullanılır. fakat tcdd'nin çalışanları olmadan kim nasıl bu trenleri kullanacak?

    olası bir işgalde bu çalışanları etkisiz hale getirirseniz, olası bir direnişe darbe vurmuş olursunuz. abd bunu hesap ediyor fakat suserın teki tcdd için rahibe ne gerek var diyor. google street view çok etkili evet ama örneğin tcdd çalışanlarını fişleyemiyor. onun için yine beşeri faaliyete ihtiyacınız var.

    iddianame doğruysa, vahim.
    yalan haberse, bu bir gün karşılaşmayacağımız bir senaryo değil. haliyle yine vahim ve önlem gerektirir.

    edit: bazı yazarlar, demiryollarını kullanılamaz hale getirirler olur biter, çalışanlara gerek yok ki demiş. bu arkadaşlar, işgalcilerin de demiryollarına ihtiyacının olduğunu unutuyor.

    edit 2: hava üstünlüğü abd'deyken, demiryollarını kullanabilir miyiz, çat çut bizi vururlar diyen süper zeka suserlar, olası bir abd işgalinde rusya'nın s400'leri hemen vereceğini unutuyor ya da zaten bu işgal vaktine kadar bizim s400'leri çoktan alacağımızı es geçiyor. "ırak'ta demiryolu mu vardı, abd ihtiyaç duymadan işgal edebildi." deniyor. ırak'ta devlet mi vardı, millet mi vardı da direniş yaşandı? burada biz direnişin kırılabilmesi amacıyla demiryollarının ele geçirilmesinden bahsediyoruz.

    edit 3: demiryollarını ikmal için ne denli önemli olduğunu tarihimizden gösterelim. (bkz: cepheye giden yol) (bkz: behiç erkin)
    alabama whitman adlı yazara teşekkür ederim.
53 entry daha
hesabın var mı? giriş yap