2 entry daha
  • bir mayis bir mayis iscinin emekcinin bayrami...mi acaba? yoksa bavyerada 1 mayis 1776 gibi adam weishaput tarafindan kurulmus order of perfectibilistsin amaci, gayesi yili ve tarihi de goz onunde bulundurursak ne labilir acaba? evet esitlikci, laik bir duzen kurmak. akil ve mantigin belirleyici oldugu bir yonetimi hakim kilmak gibi "aydin" (ki bu laf da size bisi hatirlatmali) idealleri olan bir topluluk idi (ve hala oyle olmali).

    simdi 1776 senesi mayis ayindan biraz ilerleyelim 4 temmuz amerikan ozgurluk bildirgesine gecelim, orada durmayalim duke carl theodore un 1787 tarihli emri ile yasadisi ilan edilmesi ile yeraltina cekilmesinin arasindan kisa birr sure gecmesini takiben buku bulan ve bir cagi kapatip bir cag acan hadiseyi hatirlayalim. boyle degerlendirildiginde sanirim bu orgutun dusmani, davasi daha net anlasilabilir.

    ama isin rahatsiz edici bir kismi daha var. zira din karsiti bu orgutun en aydinlik bireyi lucifer (isik getiren) yani seytan. bole dusunuldugunde de her turlu sag ve muhafazakar odagin (kilise, vesaire) orgute neden seytanin dini dediklerini, bu orgutun devami kabul edilen masonlugun neden seytanin dini adledildigini anlayabiliriz.

    bir de son kez cebinizde bir dolar varsa arkasini cevirip baktiginizda goz goze geldiginiz piramit tepesinden gozetleyen kisi de bu olusumun ve bu olusuma gonul vermis roosevelt (franklin) in bizlere bir hediyesidir.
1051 entry daha
hesabın var mı? giriş yap