33 entry daha
  • leigh whannell'in yönetmen koltuğuna oturduğu ikinci filmi.
    daha çok saw filminin baş rol oyuncusu olarak bilinse de, kendisi aynı zamanda saw(1,2,3), ınsidious gibi filmlerin senaristi olarak da kendisini kanıtlamıştır.

    filmin bütçesi 5 milyon dolar gibi epey mütevazi ve gayet iyi kotarılmış bence. gerçi kimi zaman daha büyük bir bütçeyle filmin nasıl gözükeceğini düşünmedim değil. hatta filmde cyberpunk bir atmosfer olsaydı, off tadından yenmezdi dedim.
    bir bilim-kurgu filmi olarak değil de, bilim-kurguyla harmanlanmış bir aksiyon filmi olarak filmi ele alırsam gerçekten şahane. hatta filmin ilk 1 saatlik gidişatı itibariyle, sanki bir çizgi roman okuryormuşum hissiyatı yarattı bende. bazı espriler falan, oldukça eğlenceli olmuş. hatta ara ara 'yahu marvel filmine döndü' demeden duramadım (ki bunu kötü anlamda söylemiyorum.) filmin başrol oyuncusu logan marshall-green oldukça dinamik bir performans sergilemiş. zaten oyunculuk performansı bakımından başka bahsedebileceğim biri yok.

    whannell'in yazdığı senaryo gayet iyi olsa da, belli tercihler dolayısıyla filmin çok daha büyük bir film olmasını engelliyor bence. bir de ortada kayda değer iyi bir yan karakter olmaması, filmi güçsüzleştiren etkenlerden. tüm bunlar filmden aşırı zevk aldığım gerçeğini değiştirmese de, ben filmin ilk bir saati hep şunu hayal ettim: devam filmi çok büyük olacak, bu daha bir giriş hikayesi. hatta çok alakalı bir örnek olmayacak ama aklıma: the terminator'ün terminator 2* filmine evrilişi geldi. bu hikayenin de daha büyük bir hikayeye kapı açabileceğini düşündüm. (ki hala olabilir, neden olmasın.)
    anlayacağınız filmin vardığı nokta, twistleri vs pek de ilgimi çekmedi. son yarım saatine çok da bayıldığımı söyleyemem. eminim ki benim gibi düşünenler olduğu gibi, finalden oldukça etkilenen insanlarda fazlasıyla olacaktır.

    sonuç olarak, son zamanlarda aksiyon sinemasında, john wick serisiyle beraber en sevdiğim filmlerden biri olduğunu söyleyebilirim. (ya da olabileceğini) ilerleyen zamanlarda büyük bir kitle tarafından sevileceğini düşünmekteyim filmin.
444 entry daha
hesabın var mı? giriş yap