17 entry daha
  • 3 gündür google pixel ile kullanmakta olduğum son android sürümü. ilk izlenimlerim;

    - arabirim geçişleri ve yeni animasyonları gayet güzel olmuş, yeni bir cihaz almışım hissi uyandırdı.
    - metin seçimi çok kolaylaşmış çoğu zaman ayarlama yapmadan tam istediğim yeri seçiyor (adresin tamamını yada telefon numarasının tamamını ve ilgili seçenekler sunuyor), ayarlama yaparkende iphone'lardakine benzer şekilde çıkan bir büyüteç ile ince ayar yapmanız kolaylaşmış.
    - bildirimlere akıllı öneriler gelmiş. mesela "bu bildirimi genelde açmadan kapatıyorsunuz, bundan sonra göstermeye devam edeyim mi" gibi öneriler sunuyor.
    - yine telefon açıkken yukarıdan açılan bildirimler de çok şık olmuş.
    - ses ayarı için sağ tarafta beliren küçük menü çok çok kullanışlı olmuş, titreşim, dnd, bütün ses ayalarını hızlı bir şekilde çözebiliyorsunuz.
    - multitasking menüsü yine iphone'dan arak ve çok kullanışsız hale gelmiş. eskiden birçok pencereyi aynı anda görüp seçmek mümkünken şimdi duvar kağıdı kataloğundan seçim yapar gibi teker teker geziyorsunuz. split screen işini iyice berbat etmişler, multitasking tuşuna basılı tutup hızlıca ekranı ikiye bölmek varken, şimdi 10 yere tıklayarak aynı işi yapmak durumundasınız tam bir işkence.
    - neyseki yine multitasking tuşuna çift basarak bir önceki uygulamaya hızlıca geçiş yapabiliyorsunuz ki çok kullanışlı bir özellik.
    - pil ömrü bariz şekilde uzadı. akıllı ekran ışığı yönetimi (biraz ayar yaptım en başta) mi yoksa akıllı pil yönetimi mi etken oldu bilemedim.

    kullandıkça ilaveler yapmayı planlıyorum.
69 entry daha
hesabın var mı? giriş yap