39 entry daha
  • başrol oyuncusu tom hardy'ye benziyor. az önce zamunda anasayfasında görünce ilgimi çekti ve izledim. izlenecek güzel bir film olduğunu düşünüyorum. fakat aşağıdaki sorular aklıma takıldı. sanki önemli birşeyi kaçırmış gibi hissediyorum. çünkü genelde bu kadar takılmam.

    --- spoiler ---

    + abi, eron beni uzaktan kapatmaya çalışıyor.
    - napacaz ?
    + ben hacker'ı buldum. aha şu adrese gidelim.
    - hadi gidelim.

    insanları durdurması istendiğinde cinayet işlemeye başlayan bir yapay zekanın isteklerini sorgulamadan gerçekleştirmek bana garip geliyor. burada grey'i sorguluyorum.

    bu nasıl bir sistem böyle parça parça kapanıyor. %70'im hala aktif diyor. sistem'i kapatan eron değilse ki değil öyle anlıyorum neden kendini kapatarak yavaşlatma ihtiyacı duyuyor. sanırım filme gerilim katmak için gibi gözüküyor.

    eron en başından beri stem'in emirlerini uyguluyorsa neden ameliyat sırasında güvenlik koruması kapalı şekilde programlanmadı ?

    ayrıca sistemi kapatmaya çalışanın eron olduğunu varsayalım. stem'in yani yapay zekanın zaten online ortamda zaten çalışıyor olduğunu düşünürsek bunu yapması zaten mümkün değil.

    eron son sahnede beni öldürmek istiyor, çünkü başka bir stem daha yazabilirim diyor. o zaman bu elemanları neden eron'u öldürmek yerine asha ve grey'e salça olmakla görevlendiriyor ? neden tüm bu tezgahı kurarak grey'i seçiyor. he şunu diyebiliriz stem bu diğer çipli abiler ile direk iletişimde olmadığı için eron'a direktifler verdiriyor. eron tehlikede olduğunu anlarsa yamuk yapabilir. eron gördüğüm kadarıyla zaten kölesi olmuş durumda.

    son olarak da son sahnelerde grey'in stem'e zaman zaman karşı koyduğu gözlemleniyor. tüm vücudu felçli olan birinin bunu yapması saçma değil mi ? madem güvenlik korumasını kapattığında grey'e ihtiyacın yok neden o zaman grey'in bilincinin parçalanmasını bekliyorsun.

    kısacası artık gelişip sınırları zorlamış olan bir ai için ulaşmak istediği amaç için kullandığı yol çok gereksiz ve uzun değil mi ? ha sonunda amacına ulaşıyor ama ne gerek var abicim. bu gereklilik filmi oluşturuyor sanırım.

    --- spoiler ---
437 entry daha
hesabın var mı? giriş yap