• başa tutturulan edit:

    #80600062 ekşi sözlük'ten sonunda bir yanıt geldi. her ne kadar tüm sorunların çözümü olmasa da bu bir adımdır. ben kendi adıma dikkate alındığımız için teşekkür ediyorum. bunun üstüne gelen mesajlar ile birlikte bir kaç ekleme yapmak istiyorum.

    her şeyden önce farkındalık yaratmak için "sayı" başlıklarına yazan ve uçurulan yazarlar derhal tekrar yazar yapılmalıdır.

    cinsiyet ayrımcılığı içeren başlıklar sadece filtre ile kurtulunabilecek bir çözüm olmadığı gibi yetersizdir ve bu başlıklar ifade özgürlüğü değildir. mesela şort giyen kızın asıl amacı ( ki hepimiz biliyoruz bu belki de en yumuşağı ) gibi bir başlık ülkenin kadınlar konusundaki vahim durumunu daha da vahim hale getirmekten, şort üzerinden kadınlara nefret kusmaya bir ortam hazırlamaktan başka hiç bir amaca hizmet etmemektedir. dont feed the troll diyoruz, niteliğe önem veriyorsak madem bu başlıkları seri şekilde açan yazarların uçurulması gerekir.

    ben bu başlıkların ( kadınları aşağılayan, ülkenin değerlerine hakaret eden vs ) sistematik olarak açıldığını düşünüyorum. mesela dün fark ettim sayı başlıklarına yazmaya başlayanlar bu hareketle dalga geçmeye çalışan bir şekilde hemen "organize" olmuş bir "güruhtu" bunu gördükten sonra silahlarını kendilerine doğru çevirip biz de sayı başlıklarına yazıyoruz diyerek aslında onların da kampanyaya destek vermelerini sağladık. sağolun koca yürekli, asla komik olamayan troller.

    mesajla taciz eden yazarlar ( reklam, troll herhangi bir şekilde olabilir ) için şikayet et butonu koyulmalıdır.

    bundan da çok şikayet geldi. futbol başlıklarında "ülker link" isteyen yazarlara yaptırım uygulanacağı ancak bir şey yapılmadığı söylenmektedir.

    sol frame yazarın kendi isteğine göre sekillendirebilecegi bir alan olmalıdır. mesela #bilim #müzik #sinema gibi kanalları takip etmek isteyen yazarlar bunu yapabilmelidir. tek tek girip uğraşmasına gerek kalmadan benim sekmem gibi bir şey yapılabilir.

    favori sayıları görülmemelidir. bunun bir çok soruna çözüm sağlayacağını düşünüyorum.

    biz burda vakit geçiriyoruz. kimimiz uzun yıllardır burda. buranın daha güzel bir yer olmasını, tam olarak eski halini almasa da en azından ona yaklaşmasını istiyoruz. her şeyi kabullenen, hiçbir şeye sesini çıkarmayan, çıkaranlara da bok atmaktan başka işe yaramayan, begenmiyorsan gitciler defolup gidebilir.

    #bizhalaburdayız

    sessizce bir köşede beklesek de bir yere gitmedik. sözlüğü sözlük yapan, bugünlere gelmesindeki en önemli kesim bu kesimdir. saçma sapan entry'ler giren sizler değilsiniz. o yüzden bu kesime sırtınızı dönmemeniz hem etik açıdan, hem de sözlüğün geleceği açısından büyük önem arz etmektedir.

    destek olan herkese teşekkürler. belli bir farkındalık yaratabildigimize, her şeyin daha da güzel olacağına inanıyorum ben.

    ##############################################

    artık başlaması gerekendir.

    burası eli sikinde, freud'u doğrularcasına her girdileri cinsel içerikli ve kadınla ilgili olan inci sözlük çocuk parkı değil.

    burası sürekli bir fav kasma telaşı içinde olan, kapşonlu profil fotolu kullanıcılarla dolup taşan, fav için olmamış hikayeler uyduran twitter değil.

    burası kendinizi metalaştırıp, pazarlayacağınız, ilişki kovalayacağınız instagram değil.

    burası boyunuzu posunuzu yazıp, kart zamparalar gibi iğrenç fantezilerinize partner arayacağınız tinder da degil.

    burası ekşi sözlük amk ya. insanlar buraya gündemi ( gerçek gündemi, aptal saptal espri trend akımlarını değil ) takip etmek, bir şeyler öğrenmek, toplumsal olaylarda bilgi edinmek, "yeri geldiğinde" eğlenmek için ( zeka barındıran ) giriyor. cidden baydı artık her başlığın altında aynı "butonlar" aynı bakınızlar, aynı klişeleşmiş espriler. bu nedir arkadaşım? bu nedir ya? ya az özgün olun hepiniz birbirinize benziyorsunuz embesil ordusu. birbirinizi niye taklit edip duruyorsunuz. olm sizin hiç mi karakteriniz, bi keskin yanınız yok lan. niye hepiniz aynı olmak için çabalıyorsunuz.

    bu durumu düzeltmek sadece ve sadece yönetimin elinde. artık tanım zorunluluğu geri gelsin böylece bu embesillerin yarısı gider zaten. diğer yarısı en azından sigara içebilen maymun zekasına sahiptir ( seversiniz ya şebekliği ) diye düşünüyorum. tanım yapmak için bu kadarı yeter zaten.

    diğer yarısı için kurallar olabildiğince katı olmalı. 2 3 hatada direkt uçurulmalı. lan az yazar olsun ama bi kalite olsun ya. her şey hit sayısı mı?

    bu yeni nesilde bi sürekli kendini başkalarına kanıtlama, beğendirme merakı var. bak o alttaki fav sayılarını kaldırın bunlar kalıyor mu burda. gerekirse o da kalksın. fav atmak olsun ama fav sayısı gözükmesin. bu moronlar o fav sayılarını gösteremezse birilerine yapmazlar zaten bu şeyleri merak etmeyin.

    burası eski günlerine dönsün artık. yazar olmanın bi ağırlığı olduğu, girince bişeyler öğrendiğimiz eski günlere. lan eskinin trolleri sizden özür diliyorum yemin ederim sizin değerinizi bilememişiz biz. bu beyinsizlere kaldık.

    tabii her şeyden önce sözlük yönetiminin bunu istemesi lazım. hiç umutlu değilim. kaliteli bir azınlıktansa, embesil çoğunluğu tercih ediyorlar gibi duruyor.

    en azından bir açıklama bekliyoruz. inanıyorum ki benim gibi düşünen bir sürü yazar var. yönetim bişey yapılıp yapılmayacağını açıklasın. ona göre biz de yolumuza bakalım.

    edit: öncelikle evet başlık daha güzel, içerik daha iyi olabilirdi. ancak gecenin 4'nde, şu bodrum'a düşen ( ya da düşmeyen) meteor başlığına yazılanları görmemle artık çıldırdığım için yazdım bunu. nasıl yazdığımın pek bir önemi yok. beni anlayan anladı bence.

    ayrıca 10 yıldan fazladır burdayım ben. sizin kadar leş, her boku kabullenen, içinde bulunduğu havayı zehirleyen insan görmedim ben. 250 tane girdimden 3 tanesini cımbızla çekip buraya koyan arkadaş komik duruma düşüyorsun. eminim ağzından salyalar aka aka aradın onları. ancak onları silmiycem merak etme. gerektiğinde öyle de girdi olacak. hala düşüyor mu böyle yazmışsın. derdimin bu olmadığını, fav sayısını bile kaldıralım diye teklif vermişim zaten. moron musun sen evladım?

    bir de gece 2 ya da 3. girdide açtığım başlıkla taşşak geçen, sonra başlığın tuttuğunu görüp, silip edit atan arkadaş. keşke esprini tutup, yazdığının arkasında dursaydın. ben de eskiden sizin gibiydim bik bik diye zırlamışsın. rezilsin.

    son olarak evet benim de yanlış girdilerim, yazım hatalı girdilerim var. atıp durmayın boşuna. eğer hepimiz bu yüzden bir yaptırıma uğrayacaksak ben varım. sen var mısın? o girdileri silmeyeceğim. silmeye kalksam 3 5 tane. ama sen silmeye kalksan? profilinde bi bok kalmaz. hala fikre odaklanmayıp, yazan kişinin yanlışını arayan, mükemmel biri olmasını bekleyen bilindik "topluluk" ben mükemmel değilim ama sen embesilsin arkadaşım.

    not: tek tek girdilerimde gezip yazım yanlışlarımı atanlar teşekkür ederim. yeni şeyler öğreniyorum ve düzeltiyorum girdilerimi. beni bir yükten kurtardınız. hani sinir filan olduğumu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. hoşuma bile gidiyor. güzel bir dille uyaranları tenzih ederim. inanılmaz destek mesajları da geliyor size de teşekkür ederim.

    edit 2: o tarz başlıklara girme diyen sivri zeka arkadaşlar. hadi o başlıkları yanda görüyoruz eyvallah. zaten tıklamıyoruz oraya. ancak mesela bilim başlıklarına giriyoruz ne bileyim herkesin bildiği nasa'nın açıklama yaptığı başlıklar mesela. adam oraya gelip girdi sıçıyor. ya da başka bir bilgi almak istediğim başlık orda da aynı şey. zaten bilmem ne vs bilmem ne başlığına girmiyorum. bizi nefes alabildiğimiz yerlerde de rahat bırakmıyorsunuz ki.

    edit 3 4 ve daha fazlası: bir arkadaşımız sayı başlıklarına "aritmetik entry" girdiği gerekçesiyle çaylak edilmiş. lütfen herkes sol frame sayılarla doldursun. o kadar küfür, hakaret, ayrıştırıcı, nefret suçu işleyen girdilerin yanında bu arkadaşın girdisi mi çaylak olmasına neden oluyor? bu nasıl bir riyakarlıktır. siz banlayana kadar sayı başlıklarına yazmaya devam edicem. adaletinizi seveyim.

    tezson233: evet beni destekleyen herkesten, sözlük yönetimi bizi umursayıp bir bildiri yayınlanana kadar, sayı başlıklarına tanım girmelerini rica ediyorum. zaten kendi kendine başlamış böyle bir tepki. haydi klavyenize kuvvet. bir şeyler değişmeli artık. örnek;

    #80588648

    ikinci olarak ayrıca bir de şöyle başlık açıyorum;

    (bkz: saçma sapan başlık ve girdileri ifşa platformu) buna da bir örnek. bir yazar arkadaş 3. girdiye koymuş; #80588019

    başa tutturulan edit: destek mesajları için teşekkür ederim. hepinize tek tek dönemiyorum. küfürlü mesaj atan, en ufak bir mantıklı eleştiri getiremeyen, eski girdilerimi arayıp arayıp cımbızla çekip önüme koyanlar size cevap vermeye gerek bile yok zaten. bence dedigim gibi;

    1) fav sayısı göstergesi kaldırılmalı. ( bildiğin oylama gibi kullanılıyor bu )

    2) aşağıda bir arkadaşın dediği gibi oylama sayısı görünmeli. gerekirse çok negatif oy alan bir girdi görünmemeli. başlığa eklenecek bir butonla görünmesi sağlanmalı. bilgi başlığına gelip aptalca espri yapan birinin girdisi 30 fav alıyor ama belki 1000 tane eksi oy alıyor ve göremiyoruz biz bunu. belki değil kesin bu arada. ( buna çok eleştiri geldi. daha farklı bişey olabilir)

    3) tanım zorunluluğu kesinlikle geri getirilmeli.

    4) aramaya inanılması için gerekli yaptırımlar yapılmalı. (bkz: aramaya inanmak)

    5) yazım kurallarına dikkat etmeyenlere de yaptırım uygulanmalı. ( ben de dahil )

    6) bir arkadaş mesajıyla hatırlattı. daha önce yazılmış zaten bu. sahi nerede bu?

    7) yine mesaj yoluyla; sbce ve bfik neredesiniz?

    bunlar sözlüğü sözlük yapan şeyler. başka fikirleri olan varsa yazabilir
817 entry daha
hesabın var mı? giriş yap