11765 entry daha
  • ben artık yazmaktan bıktım.. (bkz: #80436614)

    maç öyle ya da böyle 3-2 oldu.. zira gol 10 dakika boyunca bağıra bağıra geliyordu, orta sahayı geçtim orta sahanın ortasını bile geçemiyordu antalyaspor..

    peki, müthiş hocamız ne yaptı? 1 dakika sonra vida'yı çıkarıp larin'i soktu ve medel'i defansın göbeğine çekti.. sonuç? orta sahada baskı kalmadığı gibi, o topu anında alıp kısa paslarla sağa sola açacak adam da kalmadığı için beşiktaş'ın bütün oyun planı caner'in kaleye yaklaşık 60 metre çaprazdan dolduracağı toplara kaldı.. niye quaresma değil de caner? zira quaresma 60 metre çaprazdan orta atan biri değil, belli bir mesafede top alıp orta yapan biri kendisi, o mesafenin dışında top aldığında topu tekrar geri atıyor.. o ortaların bi' boka yaramayacağını bildiği için.. eskiden bu mesafelerde topu aldığında, 30 metre sürer öyle orta yapardı, ancak artık 28 yaşında değil..

    aklımı kaçıracağım yemin ederim.. bir insan nasıl bu kadar kör, nasıl bu kadar bağnaz, nasıl bu kadar inatçı olabilir.. son 2 senedir ne zaman yenik durumda olsak ve tam baskı kurmaya başlayıp gol atsak, adamın ilk yaptığı şey defanstan birini çıkartıp medel'i defansa çekmek ve forvete birini atmak oluyor ve biz her seferinde o baskıyı anında kaybediyoruz 60 metreden top şişirmeye başladığımız için.. bunun aynısını her seferinde tolgay'ı çıkartıp mustafa pektemek'i sokan ve göz göre göre hüsran yaşayan biliç de yapardı..

    sene başından beri hiçbir işe yaramayan babel'i ısrarla oynatıp yine quaresma'ya kafayı takması zaten ayrı, hadi onu geç.. arkadaş, zaten içeride 6 kişi var ve tek yaptığın 50 metreden orta yapmakken, bir insan 90. dakikada quaresma'yı çıkartıp neden 1.5 senedir hiç oynamamış gökhan töre'yi sokar? allah'ından bul, başka da bir şey demiyorum artık..

    bu saatten sonra hala gelip, ilk şampiyonluktaki kısa paslı oyunun mimarı olduğundan bahseden olursa yemin ederim sikerim belasını.. o oyunu oynatan atiba oğuzhan sosa mario gomez omurgasıydı.. trabzonspor'un maçlarını izlerseniz, sosa'nın orada da aynı şekilde hızlı ve dikine kısa paslarla takımı oynatmaya çalıştığını görürsünüz..

    edit: lan bak düşündükçe sinirleniyorum, abi bir insan neden ısrarla sonuç alamadığı şeyi tekrar tekrar tekrar ve tekrar dener? hayır, ne umuyor olabilir? ulan işte orta sahayı boşalttığın anda baskı kuramıyorsun, var olan hücum gücünü de kaybediyorsun!? bunu hadi bir maç anlamadın beş maç anlamadın yahu iki buçuk sezondur hiç denemediysen on beş maçta denedin, sonuç aldığın maç sayısı ikiyi geçmez.. bu nasıl bir şeydir, eşek bile aynı kuyuya iki kere düşmüyor?

    bi' de sürekli aynı aptalca yorum; "futbol kanatlardan da oynanır!!!!" vay arkadaş, hakikaten mi? ulan hadi chelsea'nin, napoli'nin, arsenal'in maçlarını falan izlemiyorsunuz, galatasaray'ın da mı maçlarını izlemiyorsunuz? fatih terim geldiği günden beri ne değişti gs'nin oyununda? topu alan orta saha oyuncusu paralel olarak ilerleyip defansı üstüne çekiyor ve arkaya kaçan kanat ya da bek'in önüne ara pası atıyor. o adam da ortadaki forvete topu çıkarıp gol attırıyor. ulan bu kanat oyunu değil mi? kanat oyunu demek, illaki 60 metreden topu allah'a emanet bir şekilde ceza sahasına şişirmek mi?

    iki senedir şu rezil hücum planını izlemekten sinir hastası oldum..

    edit 2: valla sevgili doslar, değerli beşiktaşlılar maç sonu basın toplantısını da izledikten sonra artık yapacak bir şey yok.. gelen tüm sorular, beşiktaş an itibariyle avrupa'daki en fazla orta yapan en fazla uzun top atan takım, buna ne diyorsunuz vs üzerine.. insanlar kör değil tabii görüyor, cevap? attığımız ilk gol de mesala uzun top sayesindeydi, orada başarılı oldu.. hani şu defansın 60 metre ileriye şişirdiği ve kalecinin boşa çıkıp sektirmesi sonucu negredo'nun kafayla ceza sahası dışından attığı golden bahsediyor.. biz yemin ederim mahvolmuşuz, adam hala bu oyun planınında sorun yok diyor, sadece vuruşlarımızı geliştirmeliyiz diye de ekliyor..

    larin'i sokmasından sonra takımın hayatının kaymasını da sordular tıpkı benim dediğim gibi.. bilakis takımın çok daha iyi baskı yaptığından pozisyona girdiğinden falan bahsetti, gerçekten artık diyecek söz yok.. bu artık kör bir inat falan değil başka bir şey, ayrı bir gerçeklik yaşamaya başlamış;
    "gerideyiz, forvet sokmamız gerekti. bundan rahatsız olan arkadaşlar olmuş. hocalık yapan bilir bunu ama öğrenmiş olsunlar" ne demek? bu sığ görüş dünya futbolundan silineli herhalde bi' 30 sene olmuştur üstüne bir de gider yapıyor.. vallahi de billahi de yazık bu taraftara..

    buradan fikret orman'a sesleniyorum, adem ljajic falan boşverin 2 tane 1.95'lik sırık bulun koyun takımın forvetine.. belli ki biz böyle oynamaya devam edeceğiz..
13073 entry daha
hesabın var mı? giriş yap