4 entry daha
  • bir kitaptan bahsetmek istiyorum ismi ‘’ el-vedûd’’.
    el-vedûd; islam inancında allah’ın 99 adından biridir (esma-ül hüsna), “sonsuz muhabbete, tek lâyık olan.” manasını taşırmış. isim gayet ‘’yaratıcı’’ değil mi? isim bulurken zahmet etmişler direk allah deseler daha bir kolay olurmuş sanki.

    bkz. toplanak allah diyek

    bu kitap türkiye’de en çok satan kitaplardan biridir, sadece kitapyurdu sitesinde 12727 adet satılmış. yazarı tuğçe ışınsu isminde bir hanımefendi. tuğçe hanım kendisini spritüal danışman ve yazar olarak tanımlıyor; yapığı işi ise regresyon, geçmiş yaşam şifası, ilişki şifalandırması, enerjisi çalışılmış kristaller, bereket çalışmaları, bilinçaltı dönüşümü gibi isimlerle tanımlıyor. anlayacağınız pazarladığı ürün minare gölgesi, davul tozu.
    bu kitapla bir kitapçının çok satanlar bölümünde karşılaştım, sağda solda çok fazla reklamı döndüğü için bir merakla elime aldım ve açar açmaz aldığım yere koyup yoluma devam ettim. kitabın muhteviyatı kısaca ‘’şu duayı okursan şu olur, bunu okursan koca bulursun’’ gibi küçük dualardan oluşuyor.
    kitabın çok satmasının nedeni elbette ki boy boy reklamlarının billboardlarda olması, sosyal mecralarda sık sık dönmesi. bunda da problem yok, bilgi dâhil ticari değeri olan her ürünün reklamı yapılabilir.
    problem bu reklamların karşılık bulması, ömründe kitap okumamış insanların bile bu kitabı alıp okumasıdır. inançlı bir insanın; dileklerini gerçekleştirmesi için tanrı’ya yakarmasını yadırgamıyorum fakat yaratıcı sipariş üzerine iş alan bir santa claus değil! ya da belli sözcükleri söylediğinizde dileğinizi gerçekleştirecek alaattin’in sihirli lambasından çıkmış bir cin değil… en azından benim kafamdaki tanrı tasviri öyle değil. hayat bilgisayar oyunlarındaki gibi olsaydı ve şifreyi yazan istediğine kavuşsaydı dünya gerçekten bir kaos ortamı olurdu. tanrı böyle bir şeye müsaade eder mi? oturacaksın goetia’dan demon çağırır gibi tanrıdan bir şeyler isteyeceksin ve olacak öyle mi?

    -ev istiyorum
    -hoop al bakalım
    -araba istiyorum
    -hooop al sana
    -evlenmek istiyorum
    -al
    -mezun olmak istiyorum
    -al bakalım, bu kıyağı unutma!
    -çocuk istiyorum
    -tabi yaratırız birini olur
    -iş istiyorum
    -hallederiiiz.
    -koca istiyorum…
    al al al sen de al.

    bu kitap çok satanlar listesine girdi ise bunun manası toplum olarak ahlaki bir çöküntü yaşıyoruz demektir, üretmeden, çalışmadan dua ile bir şeylerin gökten zembille ineceğini sanan insanlar var bu ülkede demektir.
    son zamanlarda böyle şifacı tiplerin artması ortada yolunacak kaz olduğunun resmidir. ancak böyle bir toplumda ahmet maranki gibiler ot-mok satarak zengin olabilir ya da tuğçe ışınsu’nun kitabı çok satanlar listesine girebilir. sonuçta onlar zengin olur, yoldukları kazlar ise kazığın verdiği rahatlama hissi ile iç huzura kavuşur.
    neyse... biraz daha yazarsam hakaret de edeceğim için burada durmak en iyisi.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap