121 entry daha
  • tcmb'nin 13 eylül 2018 ppk toplantısında, temmuz'da olduğu gibi faiz artırımına gitmeyeceğini fiyatlayan kurdur..

    17 ağustos'ta s&p'nin kredi notumuzu düşürmesi durumunda 5.80 desteğini kıran kurdaki pozitif havanın dağılacağından bahsetmiştim

    s&p'ye ek olarak moody's'in de zaten çöp olan kredi notumuzu *halkalı çöplüğü seviyesine * indirerek lirayı 2 hayırla uğurlamasıyla kur haftayı 6.02'den kapatmıştı.

    kur, 20 - 26 ağustos haftasında ise gerek bddk ve tcmb'nin aldığı geçici önlemler gerekse piyasaların kapalı olmasıyla haftayı sakin geçirerek 6.01'den kapatmıştı.

    sanki 2019'da resesyona girmeyecekmişiz gibi çılgınca tatilini yapan yurdum insanının 27 ağustos'ta * gerçeklerle yüzleşmesiyle 6.30'u test eden kur, dün almanya'nın türkiye'ye finansal yardımda bulunacağı haberiyle 6.15'e kadar gerilese de alman yetkililerin direkt bir mali yardımın söz konusu olmadığını belirtmesi sonucu *yeniden 6.29'u görmüştü..

    bugün ise 6.35 direncini kıran kur, 6.48'in üzerinde fiyatlanmış durumda. *

    sırada ise 6.59 direnci var...

    artık gözler 13 eylül'de yapılacak ppk toplantısında..

    tcmb'nin temmuz'da yaptığı hatanın bedelini ödedik ama bakalım 13 eylül'de de yeni bir çılgınlık yaparak ülkeyi 2019'dan önce krize sürükleyecekler mi?

    taylor kuralına göre %17.75 olan politika faizinin en az 525 baz puan artırılarak %23'e çekilmesi lazım ama tcmb'nin daha çok rte kuralını uyguladığını bildiğimiz için 225 baz puana da hayır diyemeyiz.

    faiz artırmama olasılığını düşünmek dahi istemiyorum zira işte biz o gün tükeneceğiz.

    ayrıca, rte 28 eylül'de almanya'ya giderken damadı nam-ı diğer seri toparlayıcı berat da bu seyahattan 1 hafta önce alman mevkidaşı scholz ile yeniden görüşüp neymiş bu yapısal reformlar diye soracak.

    tabii... trump, kasım ayına geldiğimizde evladım siz niye hala iran'dan petrol alıyorsunuz diyerek olası faiz artışının etkisini 1 günde silebilir.

    son olarak, ülke ekonomisinin bugünkü halinden ne abd ile yaşanan siyasal gerilim, ne abd'nin korumacı politikaları ne de fed'in faiz artışları tek başına sorumlu..

    bunlar sadece sürecin hızlanmasına yardımcı oldu...

    esas nedenlerini burada bilal'e anlatır gibi anlatmıştım..

    dolar dip yaparken sesi çıkmayan ekşici bildirdi.
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap