2 entry daha
  • ne yazık ki komik olmaktan öte sıkıcı bir film. 90 dakikalık kısaltılmış versiyonunu izledim, bir de 2 saatlik versiyonunu izleseydim nice olurdu halim.

    pek çok en iyi yaz filmleri listesinde mevcut olduğundan ve klasik filmleri de sevdiğimden izledim. hani nerden bulmuş bu filmi de izlemiş, ilk kez duyuyorum böyle bir filmi demeyin sonra, ben de ilk kez duymuştum zaten.*

    sessiz sakin kendi halinde kibar insanların kaldıkları bir tatil yöresine hulot isminde özünde iyi niyetli herhangi bir art niyeti olmayan fakat kaba, düşüncesiz, nezih insanların kaldığı bir yer için avam kaçan birinin gelmesiyle gelişen olaylar anlatılıyor. hulot bu sessiz kasabaya ufak çaplı anarşi getirirken, sarışın kadın da şehvet duygusunu getiriyor.

    film sessiz sinema döneminde başrol oyuncusunun sakarlıklarından oluşan komedileri andırıyor. bu film de pekala sessiz olabilirmiş. bir film değil de, bir tatil yöresindeki geçen 1 haftayı gösteren bir belgesel havası var filmin. hulot kalkar ortalığı birbirine katar, akşam olur yemek yenir yine insanları rahatsız eder, yatar kalkar ve yine olaylar gelişir şeklinde ilerliyor temposu.

    filmin tek güzel yanı sarışın kadın her sabah pencereyi açarken duyduğumuz huzur veren, güzel müzikleri. buradan dinleyebilirsiniz.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap