39 entry daha
  • ingilizcesi gayet iyi olan insanlar için bile, hem sıklıkla kullanılan hristyan jargonundan, hem de hızla akan yoğun dialoglardan dolayı takip etmesi ve o kültüre ait esprileri yakalamak açısından, filmin türünden (absürd komedi?) beklenmeyecek derecede ağır bir dile sahip bir filmdir. ilk izleyişte tam olarak esprileri de, konuyu da anlamak hiç öyle kolay değildir.

    din ve benzeri oturmuş dogmatik manevi kavramlarla dalga geçmesi kadar, bu sırada verdiği ince mesajlarla da dikkate değerdir. (misal (bkz: loophole))

    bu filmle ilgili farkettiğim bir diğer noktanın da seyredip de kafası basmayan insanların "amaan saçma sapan bi film işte" yaklaşımıdır... onlara ancak gülerimdirdir...

    ama bu filmin sanırım tek eksiği, çok zekice hazırlanmış senaryosuna rağmen, hem o dönem 3d modelleme teknolojisinin yetersizliği; yada yüksek maliyeti, hem de prodüksyon bütçesinin olması gerektiğinden düşük olması yüzünden, filmdeki bazı özel efektler azıcık düşük seviye kalmıştır.

    ama olsundur, bunlar miramax'ın bok yemesidir.. kevin abimin yapabileceği bir şey yoktur, zira o elinden gelenin ne kadar şahane olduğunu bu filmde tekrar göstermiştir...
76 entry daha
hesabın var mı? giriş yap