• küçük evin carls ingılsı...

    yitik bir çocukluk yaşamış. cılız bir delikanlı imiş okulda. bütün bu silikleri silkeleyen bir olay olmuş hayatında. beden eğitimi dersinde paslı bir cirit bulmuşlar, kazara maykılın fırlattığı, diğer arkadaşlarının attığından on metre ileri düşmüş. maykıl bu olayın geleceğini değiştireceğini hissetmiş. daha sonraları layf dergisinde şöyle bir demeci var amcamızın: "ben o gün diğer insanlardan daha iyi yapabildiğim bir şey keşfetmiştim. o şeye sarılabilecektim. sarıldım da. öğretmene yalvardım, ciriti eve götürmeme izin vermesini istedim. yazın ciritin bende kalmasına izin verdi. ben yaz boyu o ciriti attım attım attım" hay iyi atmışın maykıl:)

    sonracıma bu spor sayesinde maykılın cılızlığı onu terketti. lise son sınıfa geldiğinde abd liselerarası cirit atma rekorunu kırdı, güney kaliforniya üniversitesinde atletik burs kazandı. kendi ifadesine dayanarak şunu diyorlar "fare artıkın aslan oldu"

    maykıl gücünün bir bölümünü de, samson ve dalila filmini seyretmekten alıyomuş. saçlarını uzatırsa çok güçlü olacağına inanmış. bu inanç gerçekten lise hayatı boyunca sonuç vermiş. ama o sıra ülkede fırça tıraş modası çıkınca, maykılın bu inancı sarsılmış. bi grup kısa saçlı sporcu onu yakalayıp yere yatırmış, bukle bukle saçlarını kesmişler. aslında aklıyla inancının gerçek olamayacağını bildiği halde, gücü yine de yok olmuş. vesair vesair.. siporu bırakmış amcamız... sonra fabruka işçisi neyin olmuş.

    günlerden birgün hollywood yetenek avcılarından biri onu görmüş, bonanza dizisinde küçük co rolünü ona vermiş. dizi televizyonların ilk renkli western dizisi olmuş.

    demek oluyor ki siporsal rüyasını kaybetmek ona geleceğini (sinema geleceğini) sağlamış...

    şöyle bir vecize yakın sözü var amcamızın:
    "daha hayatımız başlarken biri bize ölmekte olduğumuzu söylemeli. o zaman hayatımızın her anını dolu dolu yaşardık. bir yapın da bakın. yapmak istediğiniz neyse şimdi yapın. yarınların sayısı çok değil"..

    hım.. ölüm onu çağırmış. faynıli... aidsden gidivermiş amca...
    (bkz: allah rahmet eylesin)
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap