9 entry daha
  • uyarı

    değerli arkadaşlar,

    görüyorum ki yine umutlu başlıklar açmaya başladınız. iyi yaşama, toplumsal barış, refah düzeyinin artması, bizim gelişmiş ülkeler gibi olmamız vs. temennilerinizi anlıyorum. bunun yolunun da cahil veya cahil bırakılmış halkın yani sizlere göre akp seçmeninin eğitilmesinden geçtiğini düşünüyorsunuz. eğitilmeseler bile kriz çıkarsa belki yaptıkları yanlışları görürler, seçtikleri yöneticilerin yönetemediğini fark ederler de tövbe ederler diye umuyorsunuz. ancak yanılıyorsunuz. insanımız burada bahsettiğim gibi (madde 5) açık görüşlü değil maalesef.

    bu, her seçim döneminde sözlüğümüzde hortlayan bir umuttur. geçen seçimde de "ailemde herkes ak parti'ye oy veriyordu şu an ikimiz iyi parti ikimiz chp" falan gibi anketler yapmıştınız.

    yalnız yapılan gözlem ve tutulan nabızların kapsamı oldukça dar. sizler yaşadığınız istanbul, izmir, ankara, diyarbakır, edirne... gibi belli başlı illerden ve bunların bazı bölgelerinden çıkarımlar yapamazsınız. ne kadar yapsanız da bu ülkenin erzurum'u, bayburt'u, yozgat'ı tokat'ı, sivas'ı... var.

    bunun yanında kitle manipülasyona çok açık. olası kriz hallerinde medyadan aktarılan gerekli mesajlarla seçmen çok kolay yönlendirilebiliyor. medyadan dünyanın hiçbir yerinde gerçeği öğrenemezsiniz. ülkemizde de böyledir. gerçekler günümüzde internet veya kitaplarda kalmıştır.

    araştırma şirketlerine göre bahsettiğiniz seçmenin çoğunluğunun internet kullanıcısı olmadığını biliyoruz. kullananlarsa (ülkemizin çoğu gibi) sosyal medyada gerçek ve uydurma bilgiyi ayırt edemiyorlar.

    insanın elinin altında internet olduğunda gerçeğe ulaşabileceğini varsayıyoruz ancak öyle değil. sosyal medya bize kendimiz gibi insanlarla iletişim kurma, kendimiz gibi olanlarla yaşama imkanı veriyor. bu yüzden kimse gidip diğer partinin sayfasını beğenmiyor, onu takip etmiyor. herkes yine kendi partisini, kendi gibi olanları takip ettiğinden aslında gerçek hayattan bile daha izole bir ortamda vakit geçiriyor.

    bu yazı neden bu kadar uzadı anlamadım. * demem o ki yine böyle çevrenizdeki üç beş kişiden hareketle umutlar yeşertmeyiniz.

    o çevrenizdekiler ne kadar yakınsalar da yine sandığa gittiğinde reizimizin arkasında duracaktır zaten.
446 entry daha
hesabın var mı? giriş yap