37 entry daha
  • en yakınından yediği darbeyi asla unutmayan ve intikamına daha önce hiç bu kadar yaklaşmamış olan suriye devlet başkanı. evet en yakını çünkü eşleriyle birlikte tatile gittikleri erdoğan tarafından ilk tökezlemesinde katil olarak yadırgandı. en büyük tekmeyi en büyük dostundan yedi. ve kendince bu ihanetin intikamını almanın o kadar yakınında ki.
    nasıl peki?
    idlib ayaklanmadan önce suriyenin en muhafazakar 2. şehri olarak bilinirdi. dolayısıyla ayaklanmadan sonra da en radikal örgütlerin temelinin atıldığı bölgelerden oldu. suriye ordusu en büyük yenilgisini bu bölgede almıştır. idlib muhalefet örgütlerinin son kalesi. içerisinde radikal dincisi, farklı örgütlerin bulunduğu iran destekli şii milisleri olduğu bir bölge. yüzbinlerce militan olası saldırı durumuna hazır bekliyor şehirin kuşatılmasına çok az kaldı. en başından beri bir kısmını besleyip büyüten türkiye ise gözetleme kuleleriyle sahanın 100 km arkasında bekliyor. türkiye’nin burada olma nedeni açık sivil akımını engellemek vs. evet suriye- rusya ve türkiye arasında sıcak çatışma yaşanması çok olası ki bunu zaten kimse istemez ama esad’ın intikam planı zaten çok daha farklı.
    suriye binlerce tank yığıyor bölgeye buraya rusya desteğiyle birlikte dümdüz etme niyetindeler. ikisi de gözü sivil görmeyen devletler ve acımadan bir şehri dümdüz edebildiklerini halepte gördük. peki dört bir yanı saldırı altında olan bir şehirdeki radikal islamcı teröristlerin kaçacak tek yeri neresi kalıyor tahmin edin?
    aynen öyle türkiye.
    ekonomisi bozulmuş, sosyal çatışma artmış bir türkiye’ye milyonlarca suriyeli islamcı yönelecek. bu durumda türk ordusu sadece sivillerin üzerlerine ateş açarak engelleyebilir ancak bunu yapmayacağı herkesin takdiri. bu insanların türkiyeye gelmesi ve sosyal çatışmaları başlatması esad’ın en çok isteyeceği intikam olacaktır. türkiye bu yüzden günlerdir diplomatik adımlar atıyor saldırıyı engellemek için. ama iki devlet de gözünü kararttı hem rusya hem suriye idlibi dümdüz etme niyetindeler. ancak bana “yok canım dememiştir ya” dedirten olay da mevlüt çavuşoğlunun çıkıp bunların niyeti idlib’i ele geçirmek demesi oldu. evet suriye devletini kendi toprağını ele geçirmekle suçlayarak savaşı engellemeye çalışan bir diplomasimiz var.
    bu savaş biter de olan türkiye’ye olur.
110 entry daha
hesabın var mı? giriş yap