3 entry daha
  • köpeklere dair çok fazla ilgim olmasından dolayı her gördüğüm tür köpeğe özellikle dikkat ederim çocukluğumdan beri, aşağı yukarı bilirim hangisinin ne cins olduğunu ve cinslerinin genel özelliklerini.

    ama bu arkadaşları bu yaşıma kadar hiç görmemiştim, televizyon ve internette de dahil olmak üzere. ilk karşılaşmam okulun kampüsünde oldu. kampüste hızlıca giderken birden yol kenarındaki normalde insanların giremediği koruluk alanda ayı gördüğümü düşünerek biraz da şaşkınlıkla durdum. uzaktan kıçının üzerinde oturur ve sırtı bana dönük haldeyken gerçekten ayı sanılabilecek kadar büyük bir türmüş bu.

    bakıcılarının izniyle duvara tırmanıp yanlarına gittim eşi ve üç yavrusuyla birlikte takılan bu güzel canlının. gördüğüm en iri cüsseli köpek cinsiydi, 2 aylık yavruları vardı yanlarında 3 tane ve o yavrular bile o halleriyle bizim sokak köpeklerinin boyutlarına ulaşmışlardı. aşırı neşeli ve hareketliydi yavruları, alıştığımız köpek yavrularından farklı olarak insanlarla oynarken ciddi ciddi her temasta beni sarsacak kadar irilerdi onlar da.

    bakıcıları sadece o beş köpekle ilgilenmek için tutulmuş profesyonel bir eğiticiydi, birçok soru sordum bu cinsle ilgili.

    -okyanusta 24 saat aralıksız yüzebilirlermiş.
    -iyi bir eğitimle çok nitelikli arama kurtarma köpeği olabilirlermiş.
    -bizim alıştığımız diğer cinslere göre 10 kat daha fazla salya salgılarlarmış ki görünürde de gayet öyleydi.
    -tehlike anında saldırıda bulunacakları kişileri/hayvanları genellikle ısırmazlarmış, pençeleriyle vurarak onları ekarte ederlermiş, ki bence de çok mantıklı devasa bir pençesi vardı bu arkadaşların.
    -keyfi esince yetişkin erkek olan arkadaş günde yemeği dışında 2-3 kilogram meyve yiyebiliyormuş.

    bunları öğrendikten sonra aklıma hemen bu köpeklerin sahibi kimdir acaba sorusu geldi. üniversitenin kurucusunun özel olarak yetiştirdiği cevabını aldım. hatta adam otelle koruluk alan arasında onlar için, eğiticinin söylediğine göre, büyük bir köpek villası yaptırmış. valla zevksiz zenginlerden sonra böyle şeylere merak duyan, ilgilenen bir insanın olması hoşuma gitti. köpekler de zaten birkaç ayda bir yurtdışında düzenlenen arama kurtarma yarışmalarına katılıyorlarmış. bunu duyunca bir miktar üzüldüm henüz yurtdışına çıkamamış bir insan olarak. *

    genel olarak böyle benim gözlemlediğim ve eğiticilerinden öğrenebildiklerim.
hesabın var mı? giriş yap