1 entry daha
  • şarkıyı götüyle dinleyenler için "sert bir diss parçası" değildir. oysa ne dediğini anlasanız gayet de iyi bir parça olduğunu görürsünüz. ayrıca yukarıda götüyle dinleyen bir yazarın dediği gibi "kızını siktim. sıra eski karında." diye bir cümle şarkıda yok. mgk'nin dediği şey şu;
    " already fucked one rapper's girl this week, don't make me call kim "

    burada g-eazy'e laf atıyor. mgk, g- eazy'nin eski sevgilisine çakmış. yani eminem'in kızı ile ilgili bir durum yok. aslında sadece bu bölümde yok ama bu tartışmanın çıkış sebebi eminem'in kızı.

    şimdi 7 mayıs 2012 yılına dönüyoruz. mgk henüz ilk stüdyo albümünü çıkarmış çok da tanınmayan bir rapçi konumunda. twitter'a şöyle bir şey yazıyor;
    "beyler az önce eminem'in kızının fotoğrafını gördüm. kız ateş ediyor ama saygısızlık yapmıyorum çünkü em kinq xd"

    orjinalini isteyen araştırıp bulabilir. buna yakın birşeydi. görüldüğü üzere ne eminem'e ne de kızına saygısızlık var. sadece kızının güzel olduğunu söylemiş. tabi eminem bu tweeti gördükten sonra mgk'nin kariyerini dibe batırmaya çalışmış.
    2015 yılında mgk bu konu hakkında konuşmuş.

    eminem daha sonra mgk'nin özür dilemesini istemiş ama mgk siktiri basmış. tabi akıllarda bir soru var. 2013 ve 2017'nin sonunda albüm çıkaran eminem neden bu konu hakkında hiç konuşmadı? sonuçta iki stüdyo albümü çıkardın bunların arasında single olarak çıkardığın ve freestyle olarak çıkardığın birçok parçan var. neden 6 yıl geçtikten sonra bu konu hakkında konuşmaya başladı? iki seçenek var.
    birincisi, perde arkasında bu olayı yeniden ateşlendiren birşeyler olmuş olabilir. bu çok zayıf bir olasılık çünkü mgk zaten şarkısında herşeyi bahsetmiş. ayrıca böyle konular çok hızlı yayılır ve medyaya da çok hızlı düşer. drake'in gizli bir bebeği olduğu gibi. (bkz: pusha-t)
    ikinci olasılık ise eminem'in son 2 albümü iyi olmayınca "bir albüm yapcam bana yan gözle bakana bile diss atcam" kafasına geldiği için. diss atacak biri kalmadığında aklına bu tweet gelmiştir herhalde. lol

    neyse şarkı gayet güzel. bizzat d12 üyesi olan mr. porter şarkının iyi olduğunu ancak eminem'in daha iyi bir şarkıyla geleceğini söyledi. tabi eminem çıkıp sadece "anan zaa xd" dese yurtdışındaki fortnite'çı stanler ile ülkemizde eminem dışında 3 rapçi sayamayacak ekşiciler "offfff abiiii eminem yhaaaa adam king valla" kafasına geleceği için maalesef mgk bu işten zararlı çıkar. çünkü karşısında sadece iyi bir rapçi yok. milyonlarca ride or die hayranlarına sahip bir rapçi var.

    şarkıda en sevdiğim kısım;
    "you were named after a candy
    i was named after a gangster"

    edit: walk these streets adlı yazardan bir ekleme;
    eminem sadece 2012'deki tweet için bar yazmadı. mgk, tech n9na ile yaptığı düet şarkı no reason'da eminem'e diss atıyor. eminem bunu şarkısında belirtiyor zaten. rap devil şarkısında mgk bunu söylerek sadece ikiyüzlülüğünü konuşturmuş.

    ayrıca walkyrie adlı yazar şarkının türkçe çevirisini yapmış.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap