140 entry daha
  • bir futbolcunun iyiliği aldığı kupa sayısı ile ölçülemez. zira bu durumda hamit altıntop, türk futbolunun en başarılı ismi gibi gözükür. tamam oynamamıştır, ama yine de kupa almıştır.

    marcelo çok iyi bir sol bek olabilir. lebron ile jordan karşılaştırması gibi bir şey yapıyorsunuz. istatistik olarak marcelo carlos'u geçmiş olabilir, lakin carlos bir markadır. dünya futbolunda bu denli marka olabilmiş bir defans oyuncusu yoktur. carlos denilen adam, sol koridoru tek başına idare edebilen biriydi. marcelo'nun önündeki adamları çıkarırsanız o denli idare edemez. lakin carlos da marcelo'ya göre daha düz bir futbolcu. çünkü neden? o dönem o tarz oyuncular vardı. bekten oyun kurması beklenmezdi. carlos bastı mı gaza, gider mi giderdi ama ruhu da vardı yani. şu anki futbolcularda bunun eksiği ciddi miktarda. carlos zevk almak için oynarken, marcelo daha çok iş olarak oynamakta.

    ayrıca carlos'un ismini sayarken yanındakileri sayıyorsak, rakipleri de saymak gerekir o dönemki. bu durumda takım arkadaşları vs. rakipler konusunda marcelo ve carlos'un dişe dokunur bir farkı yok.

    marcelo çok iyi sol bektir. ama carlos markadır. örneğin c. ronaldo çok daha fazla istatistik kasabilmişken, gerçek ronaldo'ya her zaman saygı daha büyüktür. messi yerine ronaldinho denmesinin sebebi nostaljicilik değildir. yahut ne bileyim türkiye için konuşursak, bülent korkmaz'ın en iyi stoperlerden biri olarak anılması onun ruhu sebebiyledir. sergen'den istatistik olarak iyi bir çok adam gelmişken, sergen en iyi türklerden biridir. bunun sebebi zevk alması, taraftarı coşturmasıdır. bunlar sizi marka yapar, istatistikler değil.
221 entry daha
hesabın var mı? giriş yap