7 entry daha
  • daha eline almayanlar tarafından kamerası kötü, diğerlerinden geride ilan edilmiş cihaz. test ettin mi? hayır. rakamlar üzerinden muhabbet yapıyorsun, klasik.

    ben test ettim p20 proyu. nasıl bir über fark koyuyor anlayamadım. tabi daha fotoğrafın ne olduğunu bilmeyen insanlara dayıyorsun marketing'i, e tabi herkes çift kamera koydu diye tüm firmalar çift koymak zorunda. tek kamera iyi fotoğraf çekemez.

    iyi bir fotoğraf için neler gerekir? büyük sensör, iyi optikler. bu kadar. diyafram dediğiniz şey manzara çekiyorsanız anlamsızdır. elbette diyafram açıklığının daha fazla olması tercih sebebi olabilir ancak ne çekeceğinize göre değişir. peki akıllı telefonlarda büyük sensörler ve çok üst düzey kaliteli optik elemanlar (kısaca lens) var mı? yok. ne var? marketing bullshit. ekranlar da ishal renkleri dayadı mı oldu sana müthiş fotoğraf.

    millet de sanıyor ki 5000 tl'yi bayılınca efsane fotoğraf çekiyorsun, pro fotoğrafçı oluyorsun. sektör gelişiyor ok, ama fiziksel limitleri aşacak çok ilerlemiş bir tasarım gelmediği sürece telefona 5 tane de kamera koysan olmaz o iş. ama çekip instagrama snap'e atan insanları kolayca kandırabilirsin. adamın haberi yok ki iyi fotoğraf nedir ne değildir.

    artık herkes eşek yüküyle para istiyor. insanlar aptal olduğu sürece de isterler.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap