4 entry daha
  • tavsiye üzerine izlediğim anime. pişman olmadım sonu beni inanılmaz etkiledi. animeye baktığımız zaman macera, dram vs. yazarken mangasında seinen etiketi görmekteyiz. sanırım manga başarısının 10 üzerinden 9,6 puanın bir kısmını bu seinen etiketine borçlu. mangayı okumadığım için anime üzerine bir yorumda bulunacağım. meraklısı için manga hala devam ediyor ama haziran ayından beri güncel gelmiş gibi gözükmüyor. zaten 2000 yılında başlamış gözükmekte, belki de sensei bitirmiştir.

    çizimlerine baktığımız zaman yumuşuk hatlara sahip, bana göre sevimli ve efektten çok emek olan çizimler içermekte. bu sebepten yüksek kalite ile izlemenizi tavsiye ediyorum zira 480p bile 1980 animelerine dönmüş gibi hissediyor insan.

    konusu beni başlarda çok çekmedi hatta 8. bölüme doğru sıkılmaya başlamıştım. sonra ne olduysa anime birden güzelleşti. günümüz toplumunu eleştiren bir bakış açısı, gerçekçilik ve son bölümde beni ağlatan bir dram eklendi. konusu vs. yazmıyorum arkadaşlar yukarıda yeterince bilgi vermişler zaten. sadece bir anda animenin yön değiştirip insanı kendine çektiğini unutmadan izleyin.

    müzikleri fena değildi, zaten çok fazla müzik kullandıklarını da söyleyemem.

    anime şirketinin büyük hataları var gözümde. öncelikle açılış ve kapanış şarkılarının görüntüleri neden deli divane spoiler içeriyordu hiç anlamadım. her daim beni delirten bir durum bu hataları. konunun anlatılışının bir anda açılması da bana göre anime şirketinin beceriksizliği gibi geliyor. zira manganın ilk bölümü için insanlar çok güzel yorumlar yapmışlar. işini bilmeyen bir manga şirketinin kurbanı da olabiliriz bu baştaki sıkılma konusunda.

    sonu yarım kaldı ama izlenesi bir anime. hayal gücü açısından özellikle çok hoşuma gitti. türk sitelerinde aşırı kötülenmiş ama kimse kusura bakmasın tüm yurt dışı sitelerinde animenin puanı 8 in altında değil.

    --- spoiler ---

    sanırım animede tek sevmediğim şey el kadar çocukları abyss ye salmalaları oldu. tamam konu bunun üzerinde dönüyor bende farkındayım ama kime denk gelseler bir hayat dersi verip bunları gönderiyor. seinen etiketi olmasa saç baş yolucam oturduğum yerde. o derece sinir oldum. gerçek hayatta el kadar çocuğun kimsenin başaramadığı şeyleri başarması beklentisi olmadığı gibi aynı şekilde desteklenmez de. adeta ölüme yolladılar.
    --- spoiler ---
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap