8 entry daha
  • yeni bitirdiğim kitap. türkçesi üçüncü şempanze olmasına rağmen sözlükte niçin the thrid chimpanzee diye başlık açılmış hayret. ingilizce sözlük mü la burası?

    kitaba gelecek olursak, biz insanlar olarak dünyanın geçmişini geleceğini nasıl mahvettiğimizi gayet güzel, tane tane, kanıtlar göstererek anlatıyor. okurken insanlığımdan utandım lan. ayrıca şu çok çevreci olduğu söylenen kızılderili dalyaraklar, hani yok efendim demiş ya son balık öldüğünde son ağaç kesildiğinde beyaz adam şöyle olacak böyle olacak diyen kızılderililer var ya, hah, işte onlar da şerefsizin önde gideniymiş meğersem. onlarca hayvan türünün soyunu tüketmiş ipneler, öyle böyle değil. ne kılıç dişli kaplan bırakmışlar, ne at, ne fil, hiçbirşey bırakmamışlar koca kıtada (kanıtları var).

    rapa nui filmini izleyenler bilir. hani bir adada yaşayan ilkel insanlar habire taştan devasa heykeller yapıyor, sonra o heykelleri taşımak için ağaç gövdelerini tekerlek gibi kullanıyorlar. sonra da kese kese adada ağaç bırakmıyorlar. lan o da gerçekten yaşanmış bir olaymış, paskalya adasında yaşanmış bu olay. tüm adanın kaynaklarını tükettikten sonra kendileri de yok olup gitmişler. ben o filmi öğrenciyken izlediğimde öylesine kurgu sanmıştım. hepsi gerçekmiş. vay amk!

    neyse efendim. bu kitabı okuyun, okutun. ibretlik şeyler yazıyor.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap