26 entry daha
  • onceki gonderimle ilgili cok fazla mesaj aldigim icin iherb.com'dan urunleri en yakin postaneye nasil getirdigimi ve bu mecrayi daha avatajli hale getirecek bilgileri acik acik buraya yaziyorum. su sira 22 yilini kutladigi icin her gun degisik urunlerde %22 indirim var.

    siparis verirken dikkat edilmesi gerekenler:
    1- siparisiniz 22 euroyu gectiginde gumruk vergisi odersiniz (gonderi ucretini bu 22 euroya dahil etmeyin, hesaplarken onu dusuyorlar) vergi de euro uzerinden olacagi icin zarar etmemek adina urunleri iki ayri sipariste parca parca getirtmek cok daha mantikli.
    2- parca parca getirtmeye karar verdiyseniz, shipping saver olan urunleri secmeye calisin, boylelikle gonderim ucreti odemezsiniz ya da bu miktar cok az olur. gonderi olarak 2 secenek cikiyor karsiniza, her zaman ucuz olani ya da bedava olani secin. aralarinda hicbir fark yok.
    3- indirimleri takip edin! alacaginiz urunlerin muadillerine bakin, belki ondan buyuk bir indirim vardir.

    siparis verdikten sonra dikkat edilmesi gerekenler:
    1- sabirsizlanmayin ve verdiginiz adrese postaci tarafindan getirilecek "gumruge takilmis urununuz vardir" iletisini bekleyin. ben artik postaci ile dost oldum bana whatsapptan atiyor gelen belgeyi. kendisi teklif etti, o kadar cok siparis veriyorum ki adam adrese gelmekten bikti herhalde:)
    2- gelen belgede sizden kimlik ve recetenizin (recete icin 3 numaraya geciniz) fotograflarini istav-ukimsantral@ptt.gov.tr adresine gondermeniz isteniyor. her belgenin ustune gonderi numarasi, isim, adres ve telefon numarasi yaziliyor. ben kimligi fotokopi ektirip tek sayfa haline getirip ustune gereken bilgileri yazip fotosunu cekiyorum. receteyi de bos bir kagida koyup ustune yine bilgileri yazip fotosunu cekiyorum. bu iki belgeyi email ile gonderdiginizde islem tamam.
    3- herhangi bir doktora, satin aldiginiz urunleri recete olarak yazdirabilirsiniz ancak gumrukte durum belgesi de kabul ediyorlar. yani recete doktorlarin gozunu korkututabiliyor yasal bir durum soz konusu oldugu icin. durum belgesinde ise "xxxxx tc kimlik nolu ahmet varol'un asagidaki urunleri kullanmasinda herhangi bir sakinca bulunmamaktadir" yazip alta da urunleri siralayabilir. doktorun imzasi ve kurumun da kasesi oldugu surece sorunsuz alabilirsiniz urunleri. kisacasi, doktora gidip "hocam, benim sunlari kullanmamda bir sakinca var midir? eger yoksa kullanabilir seklinde durum raporu yazabilir misiniz ben bunlari yurtdisindan satin aldim da, gumruk bu sekilde bir belge istiyormus" derseniz size gereken belgeyi yazacaktir. isin guzelligi, bu recete 1 sene boyunca gecerli olacak. o yuzden sadece aldiginiz degil, sonra almayi dusundugunuz urunleri de yazdirabilirsiniz.
    4- ptt uzerinizde gumrukteki islemlerin hangi asamada oldugunu takip edebilirsiniz. epostanizi attiktan 2 gun sonra urununuz gumrukten cikip size dogru en yakin postaneye dogru ilerlemeye basliyor. 22 euroyu gecmediyseniz sadece 5 tl gumruk islem vergisini odeyerek postaneden aliyorsunuz urununuzu.

    anlatacaklarim simdilik bu kadar. eger su link ve indirim kodunu kullanirsaniz sitenin indirimlerinin yaninda karsilikli %5 indirime sahip olabiliriz: gan8684
56 entry daha
hesabın var mı? giriş yap