6 entry daha
  • kuran'ın insan yazımı değil de allah'tan gelen bir kitap olduğunu gösteren onca delilden biridir.

    1. "zeki birisi olduğu için insanları ısındırma taktiği olarak kendini eleştirmiş. dostoyevski de kendine kumarbaz demiş. ticarette de başarılı bir taktiktir bu."

    başarısız bir argüman. iş adamının ya da tüccarın amacı kendisini yüceltmek değil malı satmaktır. insan beni değil malımı sevsin diye uğraşır.

    edebiyatçı kendini eleştirir çünkü bu edebiyatın bir parçasıdır. dostoyevski'nin de kafka'nın da insanlara sözünü dinletmek gibi bir derdinin olduğunu sanmıyorum.

    yani rasulullah (s.a.v.) dini uydursaydı, bu ayetler "din aracılığıyla kendini yüceltme" amacına giden yola tamamen zıt ve taş koyan ayetler olacaktı. abese suresi'nin ilgili ayetleri kuran'ın yüce bir makamdan geldiğinin göstergelerinden biridir.

    2. "peygamberse niçin hata yapıyor? tutarsızlık değil mi?"

    peygamberler günah işlemeyen insanlardır, hata işlemeyen değil. islam terminolojisinde zelle adında geçer peygamberlerin hataları. yunus (a.s.)'ın kavmini terk etmesi, adem (a.s.)'ın yasak ağaçtan yemesi vs.

    yani islam açısından gayet tutarlı bir durum bu.

    not, kendisini "derin" hissetmek için insanlara "sığ" diyen bir entry'nin varlığı gözüme çarptı. ne ironiktir ki başlıktaki on küsür entry arasından en sığ ve temelsiz entry de maalesef o.
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap