• bir süredir zikredilen, "üretim ekonomisine geçiş ve kamuda tasarruf " ibarelerinden sonra kıymetli idarecilerimize yardımcı olmak maksadıyla yapılan önerilerdir.

    -kendi cebinizden yapmayacağınız harcamayı devletin imkanlarını kullanarak yapmayın.
    kendinize hz. ömer in devlet işlerini ayrı, kendi işlerini ayrı mum yakarak idare etmesini örnek alın. kul hakkından korkun.

    makam odası tefrişatları gibi konularda eskiyle idare edin, kullanılamayacak durumdakini tamir ettirin. tamiri yenisinden pahalıya gelecekse varaklı olanı değil , fiyatı uygun olanı tercih edin.

    mümkünse makam arabası almayın, alıyorsanız da mercedes almak zorunda olmadığınızı unutmayın. gerikafalı halkımız bindiğiniz arabaya bakıp şaşırabilir ama vicdanınız rahat olsun da arkanızdan konuşsunlar.

    giydirme cam cepheli bina yapmayın, yaptırmayın. sera etkisi sebebiyle iklimi değiştirmesi büyük sorun. ayrıca yazın soğutma kışın ısıtma masrafı çok daha fazla oluyor. bizim gibi enerjiyi dışarıdan ithal eden bir ülke için cari açık demek.

    kamu yatırımları sebebiyle oluşacak rantı belli bir zümre değil kamu paylaşsın. örnek, kamu bütçesinden havalimanı, köprü, metro yapılıyor ve etrafındaki araziler prim yapıyor. prim gene yapsın ama yapılacak bir düzenlemeyle bu arazilerin rant artışı kamuya aktarılsın.
hesabın var mı? giriş yap