8 entry daha
  • başka bir ülkeye ailecek taşınmış ama türkçenin kullanımı konusunda duyarlı birisiyseniz sizi en çok zorlayacak konulardan birisi de budur. tanımı yaptıktan sonra derdimi de anlatayım ki bu konuda hem ihtiyacı olana fayda sağlayabilecek paylaşımlar yapılsın hem de bir farkındalık oluşsun.
    2 yıla yakın zamandır yurtdışında yaşıyorum. 7 yaşında ve 4 yaşında iki çocugum var, türkçeyi hem okuma hem yazma hem konuşma anlamında eksiksiz öğrensinler, geri kalmasınlar, gurbetçi türkçesi denen garip lehçe ya da şiveden etkilenmesinler istiyorum. bu doğrultuda bu başlık altında
    - çocuklarla yapılabilecek etkinlikler konusunda önerilebilecekler hakkında
    - yatmadan önce onlara türkçe kitap okumak için bu yaş gruplarına tavsiye edilebilecek kitaplar hakkında paylaşımlarınız konu hakkında farkındalığı olan herkes için faydalı olacaktır.
    ben kendi sınırlı zaman diliminde yapmaya çalıştığım etkinlikten örnek vereyim. bir mobilya magazasında beyaz pvc ders tahtası aldım. cocuklara bulunduğumuz ülkenin alfebesinde olmayıp türkçede olan harfleri öğretmeye başladım. ü/ö/ş/ç gibi. kelimelerin türkçe nasıl yazıldığını öğretmeye çalışıyorum. bu çok basit bir başlangıç olsa bile bu konuda çocuklarımıza ne öğretsek kazanctır diye düşünüyorum.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap