4 entry daha
  • oncelikle manevi boslugu doldurmak oncesinde orayi neyin neden doldurdugu sorusunu sormamizla baslamali. onceden neden orasi doluydu veya neden "manevi" kontenjanimiz var ve bunu dolu tutmaya calisiyoruz. soru zor olsa da cevap basit. her insan gibi tarihteki her inanc onderi gibi bir sorudan kaynaklaniyor. ben neden burdayim.

    buna cevap vermekse ayri bir felsefe. tarih hurafelerle bu sorunun ve merakin nasil bastirildigina dair sayisiz ornegi barindiriyor. ister hurafelerle doldur istersen dayatilmis kati kurallarla ama bir kere o boslugu hisset, orada bir sorun oldugunu veya bazi kavramlarin tutarsiz oldugunu fark ettigin an artik sen eski sen olmazssin. aramaya baslarsin. gercek ile yalani sorgulamaya baslarsin. artik gercekten baska hicbirsey seni mutlu etmez. gercek ise hic bir zaman mutlu etmez. fakat gercege daha yakin oldugunu hissetmek ise paha bicilemez bir duygu olur.

    yasam anlayisini gercekler uzerine temellendirdigini bilmek, sarsilmaz bir dayanaga sahip oldugunu bilmek seni daha direncli daha guclu yapar.
    alternatifi ise gecmisten gelen dogmlarla yasamini surdurmeye devam etmektir.
hesabın var mı? giriş yap