5 entry daha
  • dünyanın endüstri 4.0 yani yapay zeka destekli 3d yazıcılar kullanılan yüksek teknolojili robotik fabrikasyon sürecine geçtiği dönemde, siz yüzbinlerce işçi çalıştırarak ürettiğiniz ürünleri üçte bir fiyatına pazara sürecek olan şirketlerle baş edemezsiniz bu bir.

    dahası tarım ürünleri ihracatçısı olabilmek için de yine yüksek teknoloji makineleşmeye geçmek, tohum modifiyesi için arge kurmak, toprak ıslahı için yoğun çalışma yapmak ve çiftçiyi bir plan program dahilinde yönlendirmek zorundasınız. yani burada da dışa bağımlısınız.

    ben size çözümü bir çırpıda söyleyim, nüfus artış hızının acil bir şekilde azaltılması lazım.

    ben bakamıyorum devlet baksın diye ana babası hayatta çocukları çocuk esirgemeye ver, sonra onları memur yap, zeka fışkıran dahi seviyesinde çocuklarına uygun eğitim programları üretme ve onları batılı ülkelere kaptır, eğitimsiz psikolojisi bozuk işsiz ve aynı zamanda yeteneksiz milyonlarca çocuğu iş gücü piyasasına dahil et devlet destekli verimsiz işler yaratıp bir de ülkeye yük et, ne idüğü belirsiz milyonları ülkene palas pandıras kabul et sonra ağla niye ekonomik kriz var diye.

    bu ülkenin nüfusu şu an 80 yerine 40 milyon olsaydı, eğitime daha rahat kaynak ayrılır, o gençlere uygun ortam sağlanır ve üretim faaliyetine dahil olmaları kolaylaşırdı.

    aşırı nüfusun getirdiği kriminal olay sayısındaki artış da cabası. sgk'nın devlet bütçesinden her yıl milyarlarca lira kaynak aktarılarak ayakta tutulmasını denkleme eklemedim bile.

    sosyal yardımla yaşayan milyonların olduğu ülkede, gemi taşıyan gemileri taşıyan gemilere çay içip bakarız dostum, o kadar.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap