1 entry daha
  • bence ios 12'ye gelen en müthiş özellik. android'teki tasker gibi çalışan bir şey sanırım. basit anlamda betik oluşturarak kısa yollar ve işlevsel şeyler yaratıyorsunuz.

    burda neler yapılır bunda bir sınır var mı yok mu bilmiyorum bunu ilerleyen günlerde geliştiricilerin yaptığı şeylerle görebileceğiz. nelere izin verir apple nelere vermez anlamadığım mevzular biraz.

    neyse burada ben birkaç işinize yarayacak şey gösterecem. siz de bu sayede işin mantığını anlayıp kendinizce işinize yarayacak şeyler ortaya çıkarırsınız.

    öncelikle app store'dan kestirmeler uygulmasını indiriyoruz. apple'in uygulaması.

    kısa yoldan wifi açma kapama ve hücresel veri açma kapama butonu yapmayı anlatacam.

    1- programı açtık ve kestirme yarat dedik.

    2- betik oluşturma diye yazan yerin üstünde arama barı var oraya, menu yazın ve "menuden seç"i tıklayın,

    3- bilgi istemi ve altında bir ve iki diye bir şey yazıyor olacak. bunların üstüne tıklayarak bir yerine aç, iki yerine kapa yazıyoruz.

    4- tamam dedikten sonra en altta yine bir arama barı var, oraya da hücresel yazın ve "hücresel veriyi ayarla" seçeneğini seçin.

    5- şimdi aç, kapa ve end menu yazan yerin altına hücresel veriyi ayarla geldi. buraya hafifçe basılı tutarak, aç, kapa ve end menu yazan kısımdaki aç'ın altına bırakın.

    6- 4. maddeyi aynen tekrarlıyoruz. 5. menude yaptığımız gibi bu sefer kapa yazan yerin altına bırakıyoruz ve hücresel veri butonunu off konumuna getiriyoruz.

    şöyle bir şey olması gerek: https://eksiup.com/69b02c6fe13

    7- sağ üstte bittinin altındaki butona basıp kestirme adını, simgesini ayarlayıp, araç takımında göster seçeneğini aktif ediyoruz.

    daha sonra araç takımından istediğiniz gibi ayarlayarak kullanın. bir de araç takımında seçimi yapınca kalanı için dokunun gibi bir yazı yazıyor ve ekranı kapatıyor biraz bunun gitmesi için de araç takımı dörtgenin sağ üstündeki daha fazlayı tıklayın düzelecektir. ilk yapınca biraz aptallaşıyor ama sonra düzeliyor ve butonlar tamamen gözükmeye başlıyor.

    son olarak hücresel veri gibi bluetooth ve wifi açma kapama gibi şeyleri de yapabilirsiniz.

    aşamalarda sadece 4. maddede hücresel yerine, wifi ayarla, bluetooth ayarla yazarak diğer maddeleri aynen uygulayarak wifi aç kapa, bluetooth aç kapa butonları da yapabilirsiniz.

    yalnız bluetooth ikonu ios 12 bug'ı olarak üst barda gözükmediği için buton çalışmıyor sanabilirsiniz, sıkıntı yapmayın buton çalışıyor ayarlardan kontrol edebilirsiniz.

    faydalı şeyler buldukça ekler editlerim.
67 entry daha
hesabın var mı? giriş yap