4 entry daha
  • askerdeyken param bitmişti, ailemden de isteyemedim. şu sıfır boğaz yeşil hakiler var kamuflajın altına giyilen. 2 tanem vardı birini yıkamaya verdim en az 1 hafta sonra gelecek diğeri de yırtılmıştı. sadece elimde beyaz sıfır yaka bir badim vardı. üsteğmen 1. içtima da uyardı bir daha giyme. ikinci içtima da yine aynı tablo. diyemedim de komutanım param yok. üçüncü içtimada da görünce 3 hafta çarşımı kilitledi ve tutanak tuttu.
    bana '' sen böyle yaparsan, diğer askerler de pembe yada mavi atlet giyer, buranın bir kuralı vardır ve sen bu kurala uymak zorundasın '' dedi.

    hiç öğretmen ve yönetimde suçu bulmayın. hepiniz çok iyi biliyorsunuz ki; okulda giyim açısından bir disiplin vardır ve herkes bu kurala riayet etmek zorundadır. hepiniz siyah pantolon giyerken bir öğrenci beyaz pantolonla gelirse hepiniz isyan çıkarırsınız.

    ama yönetimi şu şekilde suçlayabilirsiniz; bu tip öğrencileri köşeye çekip neden kurala riayet etmediğini sorarsın, çocuğu dinlersin. belki alacak durumu yoktur ve sen o çocuğun bir şekilde ihtiyacını gidermek için seferber olursun.

    evet duygusal yaklaşıyoruz ama bu bir disiplin şartıdır. kurallara uyulması gereklidir.
    asıl suçlular, toplum bu halde iken hiçbir yardım eli uzatmayan ve insanları bir pantolona muhtaç edenlerdir.

    edit: özelden baya saldırı olmuş bana. hatta çaylaklar engelledim demiş kıyamam. hiç kimse asıl bakılması gereken yere bakmamış. bir inanç, bir oyun, bir iş, bir okul hangi alan olursa olsun bir kuralı vardır. ve kurala uymadığınız takdir de düzeni bozarsınız. acı ama gerçek. bakılması gereken yeri ben size söyleyeyim; bir çocuk bir pantolona muhtaç ise, onu bu pantolona muhtaç eden sisteme kızın, asıl çemkireceğiniz yer orasıdır. öğretmen ve yönetimlerde değil. direkt sistemin kendisinde. tabi siz laf kondurmazsınız, asla sistem suçlu değildir, suçlu öğretmendir değil mi?
243 entry daha
hesabın var mı? giriş yap