21153 entry daha
  • dişi gelincikler seks yapmazlarsa ölüyorlar efendim.

    evet, kızışma dönemine girmelerinden itibaren belli bir süre içinde çiftleşemezlerse çok ciddi ölüm riskine girerler. kanlarındaki östrojen miktarı tehlikeli boyuta ulaşır ve kemik iliklerinde fonksiyon kaybına yol açar. kan hücreleri ilikte üretildiği için bu da ölümcül bir aşırı kansızlığı tetikler.

    bunun sebebi gelinciklerde ovülasyonun insanlardaki gibi döngüsel olmaması. kızıştıkları zaman ovülasyon gerçekleşiyor ve çiftleşme olana kadar kızışma döneminden çıkmıyorlar. çiftleşmeleri yeterli, sonucunda hamile kalmalarına da gerek yok. yani doğada herhangi bir sebepten dolayı kendine eş bulamayan gelincik maalesef ışıklar içinde uyusun. evcil hayvan olarak gelincik besleyenler ise çeşitli yöntemlerle bu ölümcül durumun önüne geçmek zorunda.

    elbette insanların dişi bireyleri için "kızıştı" ifadesini kullanmıyoruz ama bu "sevişmezse ölecek" durumu kadınlarda yaşansa dünya nasıl bir yer olurdu acaba? özellikle tıbbın bu kadar ilerlemediği dönemleri düşünelim. kısır erkekler aşırı kıymete binerdi herhalde. insanlık şimdi bulunduğu konumda olur muydu? biraz düşününce buradan bir distopik roman çıkar.
20624 entry daha
hesabın var mı? giriş yap