2182 entry daha
  • eminim başlıkta yazılmıştır, şu günlerde bir anlamı olmadığı için aramaya üşendim: kendisi oğuz atay'ın çıraklığı yapmıştır. "halk düşmanı" tabanlı solculuk zamanlarında koyu bir tahiri idi, idris küçükömer ise bildiğin örnek aldığı adamdı. yani koyu solculuktan liberalliğe geçiş payandası idris küçükömer ve görüşleri olmuştur diyebiliriz. gazetecilik yaşamının başları ve 2000'li yıllara kadar, en azından medya sektöründe onun kadar donanımlı adam parmakla sayılacak kadardı. bununla birlikte keskin görüşleri ve onu iletme biçimi ile birlikte o zamanlar da itici bir karakter olmaya devam ediyordu. kendisi ile ufak tefek köşe yazıları ve star 1'deki canlı yayınları dışında ilk tanışıklığım ablamın kütüphanesindeki "şengül hamamı" adlı eseri ile oldu. okurken karnıma kramplar girmişti. eh, bizim gibi öğrenmeye aç adam için yazıları altın değerinde idi. star gazetesi ve (ufaktan bozmaya başlasa da) akşam gazetesindeki yazıları hala paha biçilmezdir. ülke namına düzgün ve net tespitler içermektedir.

    neyse... şu anki hali için ne desek boş. para için "yakışıklı patronu" cem uzan'ın bile görüşlerini yansıtabilmiş bir adamdı. hatta cem uzan'ı kafa kola alıp senaryosunu kendisinin yazdığı bir atatürk filmi bile çekecekti. sahip olduğu birikime ters orantılı olarak kazanamadığı para için yapmayacağı şey olmadığını benim gibi fanları iyi bilirdi (eh biraz göz yumardık, sonuçta hayatın devamı gerek) ama bu kadar düşebileceğini ben bile tahmin etmemiştim. yazılarını düzenli okumayı 2010 yılında bırakmıştım. tamamen okumayı ise 2014-2015'te falan kesmiştim. geçmişte ne olduğunu bilmesem şimdiki halini bir mantık süzgecinden geçireceğim ama hiç bir mantıklı açıklaması yok, bambaşka saçmasapan bir şey bu. kendisi zaten şu anki halinden şikayetçi falan değildir, adamın tek derdi en iyi şarapları içip dünyayı gezmek oldu uzun yıllardır. parasını misli ile aldıkça daha da çirkinleşmeye devam edecektir.

    her zaman bir iddiası vardı, "gençken, solcu abilerinin tutkulu halleri ile onu kandırdığını" söylerdi. tarih tekerrürden ibaretmiş, o da benim gibileri kandırdı. zaten bu ülkeye dair hayallerim, umutlarım hiç bir zaman toz pembe olmamıştı ama en azından engin ardıç gibi entresan adamların her şeye rağmen yine de yetişebileceğini düşünüyordum. yanılmışım.
1056 entry daha
hesabın var mı? giriş yap