9 entry daha
  • kisa sure once yayinlanmis wizard isimli otobiyografisine gore tesla mikrop korkusuna bilim ve utopya dergisinde ve burada yazildigi gibi amerika seyehati sirasinda degil, amerika seyehatinden once tutuluyor. bunun sebebi de mikroskop ile yasadigi talihsiz bir deneyim. zaten bundan once de insan sacina dokunamam gibi bir pimpirigi bulunan tesla, bundan sonra daha nice evhamlara kapilip hayati kendisine zindan edecektir.

    ayrica "ayar karsitiyim entellektuelim" durusuna sahip insanlar bugun ac nimetlerinden faidelenebiliyorsa bu, teslanin belgradda ki hocasina ayar verme istegi sayesinde mumkun olabilmistir.

    dc'i ilk gordugu andan itibaren kani isinamayan tesla ac hakkindaki ongorulerini bildirince hocasi "tesla kendini ne saniyon, sen kim ac yi bulmak kim, ayrica ac olmaz olamaz, sen fazla ucma" diyerek isi kisisellige vurmus "yeminimi bozdum ulen" diyen teslanin ayarindan kacamamistir.

    bunun disinda tesla radyoyu marconiden once bulduysa da, azcik saftirik oldugundan bu bulusu marconiye kaptirmistir. sansi yaver gitmese ac i da kaptiracaktir. insan bilim adami olsun da, biraz da uyanik olsun tabi.
1792 entry daha
hesabın var mı? giriş yap