19 entry daha
  • yaklasik bir senedir kullandigim motosiklet. nacizane bilgilerimi ben de yazayim, fikir sahibi olmak isteyen olursa diye;

    bu motoru almadan once iki marka arasinda kaldim; falcon freedom ve kuba superlight. ikisi de assagi yukari ayni makina. falcon freedom 250 cc iken superlight 200 cc baska da bir mevzusu yok. ayni tarzlar diyebiliriz. ben sele rahatligi bir tik onde oldugundan dolayi superlight 200 tercih ettim.

    alir almaz ufak tefek kestirme islemi yaptim. izmir de bobberizm motorcycles var. adamlar bu makinalari efsane yapiyorlar. superlight' a da cok yakisiyor yalniz. neyse konumuz bu degil..

    yaklasik bir senedir kullaniyorum; dere-tepe, dag-bayir gezdim desek yeridir tek sikintisi yag degisimine yaklastikca vidalardan gelen ciyaklama sesleri. onu da yag degistirirken siktirtsaniz yeterli oluyor. aman aman bakim isteyen bir motor degil. ben usengec adamim zaten cok gelemem oyle islere.

    benden kaynaklanan cikardigi tek sorun ise; plakalagi yan plakalik yaptirmistim. hayvanoglu hayvan orospu cocugu picin birisi park yerinde kirmis yan plakaligi. amina kodugumun evladi. burayi okuyorsan anana cok selamim var beni bul pic. neyse, bayram tatili zamani uzun yola cikacagim. plakalik tam dusmus degil ama kirik. gidici belli de, mecbur yola cikmam lazim. 120 km gidecegim, tutar diye dusundum.

    aksam ciktim yola, cubuk beline tirmaniyorum, antalya taraflarini bilenler bilir behsettigim yeri. 30 km. ya oldu ya olmadi, motordan bir patlama sesi geldi, butun isiklar gitti, kontak calismiyor. hic bir elektrik aksami yok. allahin siktirettigi yerdeyim gece. zifiri karanlik. tek isik araclarin gecerken ki isigi. geriye bi baktim yan plakalik dusmus kirilan yerden. buyuk ihtimal de kisa devre yapiyor ve motorun tum elektrik aksami gocuyor. (plakaligima carpip kiran oc. cok sovdum sana amk evladi)

    allahtan motor basit usul motor. kontak, elektrik sistemi falan goctu ama yaninda kick starter var. eski usul, basa basa calistirdim zor bela. motor calisti ama far da yok. zifiri karanlik her yer. neyse biraz bekledim kenarda hizima uygun bir kamyon denk getirdim ve takildim kamyonun arkasina onun isigiyla gece zifiri karanlikta 80 km kadar gittim. ulastim varacagim yere.

    ertesi gun, motorun elektrik tesisati veya beyni komple yanmistir heralde diye dusunurken sigortayi kontrol etmek aklima geldi. actim yan kapagi bi baktim sigorta yanmis. yaninda da yedek bir sigorta var, yeni sigortayi bir taktim; viola ! tum elektrik sistemi geldi. hala da geziyoruz, bir sorun yok. ama o plakaligimi kiran ve hic bir sey demeden kacan pice hala sovuyorum. amk evladi !
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap