19 entry daha
  • 1 saat 42 dakikalık filmi, 1 dakika 42 saniye uzunluğundaymış gibi bir solukta izleyebileceğiniz gerilim, gizem türü bir film.

    hayatımda bir filmi baştan sona bu denli dikkatim dağılmadan izlemediğimi hatırlamıyorum. tamam bi şaheser değil ama izleyenin dikkatini ve merakını diri tutan onlarca yeni gelişme oluyor.

    david kim adlı baba karakterini canlandıran john cho'nun endişeli ve yer yer kızgın olduğu zamanlarda yüzündeki mimiklerle, oyunculuğun susarak da ne denli başarılı yapılabileceğini gösteriyor.

    --- spoiler ---
    * kızın kaybolduğun haberi medyaya yansımadan önce ilgisiz kalan okul arkadaşlarının, olay basına yansıyınca ilgi toplayabilmek için sosyal medya hesaplarından "en iyi arkadaşı bendim, onun adına endişeleniyorum" tarzı açıklamaları, insanların kaybolan bir çocuğun üzerinden bile prim yapabileceklerini gösteriyor. benzer şekilde reddit'te suçlunun büyük ihtimal baba olduğuna peşin peşin hüküm getirip, babayı suçlayan sosyal medya goygoycuları türüyor.

    * sadece bilgisayar ve televizyondaki görüntülerin ekrana yansıtılmasıyla baştan sonra bir hikayeyi yansıtmayı başarıyla becermişler. özellikle windows xp'den bu yana windows sürümlerinin bazılarını görüp, hatırlamak oldukça keyifliydi.

    * dedektifin eski mahkuma itiraf videosu çektirip, öldürdükten sonra videoyu internette yayınlarken kullandığı bilgisayarın ip'sinden olayın tuhaflığı anlaşılıp, bunun intihar süsü verilmiş bir cinayet olduğu kolaylıkla anlaşılabilirdi. abd polisinin bu kadar üstün körü iş yapması düşünülemez.

    benim aklıma takılan kısım şu, neden kızın cesedi bulunmadan kilisede cenaze töreni düzenleniyor?

    --- spoiler ---
153 entry daha
hesabın var mı? giriş yap