3 entry daha
  • uluslararası antalya film festivali kapsamında gösterilen bir yarışma filmi. henüz yarışma filmlerinin yarısını bile izlememiş olsam da bu filmin ödül almayı hak ettiğine inanıyorum.
    hele de o çocuk oyuncuların her birinin ne kadar büyük bir yükün altından kalktığını düşündükçe kesinlikle bu film ödül almalı diyorum. umarım öyle olur.

    --- spoiler ---

    "o ne olacak? o da doğacak değil mi?"

    12 yaşında olduğu söylenen ama asla 12 yaşında diyemeyeceğiniz kadar küçük bir çocuğun filmi. onu doğurdukları için ailesine dava açacak kadar kötü bir hayata doğmuş bir çocuğun filmi.

    bir yandan okula gitmek isteyen, lunapark görünce gideceği yeri unutup otobüsten inen , insanları siyahi bir bebeğin abisi olduğuna annesinin çok kahve içtiği yalanıyla inandırabileceğini düşünen küçük bir çocuk. bir yandan da kız kardeşi için mücadele eden, onu korumak için çabalayan, intikam alan, küçücük bir bebeğe aylarca bakan ve ondan ayrılmamak için son ana kadar mücadele eden koca bir adam.
    ve bu küçük çocuk adamın gözünden izlediğimiz bir sürü sosyal yara: sokaklardaki çocuklar, çocuk yaşta evlilik, sorumsuz ebeveynler, doğum kontrolünün gerekliliği, mülteci problemi, kaçak işçiler, isveç'e kaçma hayalleri...
    --- spoiler ---
346 entry daha
hesabın var mı? giriş yap