3 entry daha
  • neden güvenilecek hiç bir toplumsal kesim olmadığının kanıtı.

    daha dün sağdan soldan apartıp, duyduklarıyla "neden dolar artmıyor" başlıklı analizler attırmış...
    günü dolmadan dolar fırlamış hemen.

    muhalifim, solcuyum geçiniyor ama yapısal yaklaşımdan haberi yok.. taze iibf mezunu menkul kıymet çalışanı gibi amatörce düzey ile, kasıntı, her şeyi bilmiş, bilim adamı havalarıyla iktisadi analiz kasarsan, daha günü dolmadan eline alırsın.
    ee! ne olmuş yanee!!
    yarin hiçbir şey olmamış gibi yazıları, analizleri devam. hiç alınmayacak üstüne..
    muhalefetim, aydınım, modernciyim diyen diğerleri gibi.
    neymiş ithalat düşüyormuş da, ithal edecek paraları yokmuş da ondanmış dolar yükselmeyecekmiş. analize bak.!

    sosyal köken, genetik zihniyet olarak herkes aynıdır orada. herkes hangi düşünce, siyasi yelpaze avantasına geliyorsa hemen gidip oraya yazılıyor.
    biri diyor, ben solcu olcam, öteki diyor, liberal olcam, primleri iyiymiş, tatili de bol, öteki de bari ben gidip marjinal laikçi olayım.. geçinip giderim. bir öteki diyor, sanat meydanı bomboş, bir sürü kadro var, gidip protest edebiyat, solcu yazar, sinemacı, tiyatrocu olayım. bunlara ne kakalarsan gidiyor..

    türkiye'de ak partililer haricinde kendi gibi olan hiçbir toplumsal kesim yoktur. herkes, genetik, kültür, zihniyet olarak aynıdır; birbirinin kopyasıdır. sadece diğerleri "mış gibi" yapıp, çorbayı doğrultma derdindedir. herkesin tek bir amacı vardır. yağmalanacak yerler, değerler nerede var herkes bilir. çok küçük bir coğrafya. çok küçük bir kesimdir üretimin, refahın artı değerin olduğu yer. sağcısı, solcusu, liberali burayı yağmalamak için kötülemekte işbirliği içindedir. arada aralarında kapışırlar ama ben daha çok rantını yiyeceğim diye... enayileri kandırmak için.

    muhalifim diyenlere güvenip herhangi bir umut bekleyenlere geçmiş olsun.
    şu an oyunun ne olduğunu bilen, olan bitene doğası gereği karşı çıkan kişi sayısı on bin kişi bile değildir toplasan. hiç birini de ne duydunuz ne gördünüz. ne de tanırsınız. çünkü olan biteni bildiklerinden ortada görünmezler.

    kendilerinin av-keklik; solcuyum, sağcıyım, liberalim, devrimciyim diyenlerin de elinde avucunda olana göz koymuş çakal, sırtlan, çayır köpeği, olduğunu iyi bilir.
    muhalifim diye site açmış, gazete çıkarmış, toplaşmışlara kanmayın. düzenin en büyük destekçileri bunlardır. tombulun çiftlikbank mağdurları gibi. tombula para kaptırıyorlar.. sonra öteki çıkıyor. diyor ki "vay şerefsiz seni dolandırdı haa!. sen gel buraya attır ordan bin iki bin lira ben senin paranı kurtarayım" diye bir de o yontuyor. aynı hesap. bunlar da muhalifim ayağına gel gel yapıyorlar. artık üç beş ne kaldıysa bir de onlara yamanıyor.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap