3 entry daha
  • bir fikra, ve bu fikranin konu eldildigi bir belgesel filmin adi.

    fikra olan the aristocrats, halk arasinda cok az bilinen, komedyenlerin* birbirlerini eglendirmek icin anlattiklari, alisagelimis formatin disinda bir fikra. bir ailenin bir (ve ya birden cok) uyesinin bir talent agentin ofisine girip ailecek cok degisik bir gosteri yaptiklarini soylemesiyle baslar. talent agent da anlatilmasini ister.
    --- spoiler ---
    bu noktada fikrayi anlatan kisi, dogaclama olarak ortalama muhafazakarlikta bir insani dehsete dusurecek bir gosteri tarif etmeye baslar. gosterinin icinde bok, cis, kan, ensest, hayvanlarla iliski gibi unsurlar olur. gosterinin anlatimi bittikten sonra dehset icinde kalan talent agent gosterinin adini sorar. cevap, punch line, "the aristocrats"tir.

    her ne kadar bu kisim "spoiler" uyarisi icine alinmissa da fikranin komik kismi (en azindan ilk duyumdan sonra) punch linei degil, fikrayi anlatanin yaptigi dogaclamadir.
    --- spoiler ---

    belgesel olan the aristocrats, ayni adli fikrayi konu eder. fikranin kimlerden duyuldugunu, degisik cesitlerini, komik bulunan yanlarini, ahlak degerleri degisen toplumda azalan sok etkisini vs fikrayi bilen komdyenlerle yapilan gorusmelerle anlatir. film konusunda uzman degilim ama bu belgeselin bir pazar ogleden sonra koltukta yayilarak seyredilen baskalarindan ayrilip sinemada izlenebilir olmasi icin anlatimin dinamik olmak zorunda oldugunu, ve komedyenlerle yapilan gorusmelerin cok kisa sahnelere bolunerek gosterilmesinin de bu nedenden oldugunu dusunuyorum. netekim etkili de olmus.
    filmin icinde bir ara da south park'in yaraticilarinin fikrayi cartman'a anlattirdiklari bir kisim var.
    stand upcilarin dunyasina ufak bir pencere actigi icin izlemey deger, ilginc bir film. ama kufurlu konusmaya ve sapik cinsel iliskilerin anlatimina tahammul edebilmek lazim izlemek icin.

    komedyenlerle ilgili baska bir film icin (bkz: comedian)
62 entry daha
hesabın var mı? giriş yap