2 entry daha
  • "kendime dair" başlıklı otobiyografik notunu, gene "son asır türk şairleri"nde buluyoruz. ibnülemin mahmut kemal inal, "son asır türk şairleri", 3.b. [1.b., türk tarih encümeni külliyatı, sayı : 16, orhaniye matbaası, istanbul-1930], dergâh yayınları, istanbul-1988, s. 2201-2242.

    belirttiğine göre, "sefine-i ebrar" yazarı hüseyin vassaf bey'in de hakkında yazdığı bir biyografisi vardır.

    (bkz: kemalü'ş-şuarâ/#8205693)

    ---

    //irfan âlemine âcizane hizmet etmek maksadiyle yıllarca oğraşarak -allahın inayetiyle- vücude getirdiğim şu naçiz eserde erbabı kemal kafilesine katılarak kendimden bahsetmek hatır ve hayalimden geçmemişdi.

    hakkımda ibrazı iltifat eden eviddadan ekseri benim de tercemei halimle bir kaç manzumemin dercini musırrane taleb etdiler. kendimden sıkılarak bu sahifelerde şahsımdan ve eserlerimden bahsetmeğe ve bir kaç menzum sözümü derce mecbur oldum.

    bazı insanlara istihkaklarından fazla kıymet verilir, haklarında hürmet ve mehabbet gösterilir. ben de o insanlardanım.

    fakat bana kıymet verenler, hakikati halde kendi kıymetlerini isbat ediyorlar. çünki kıymeti olanlar, başkalarında da kıymet görürler. kıymeti olmıyanlar, başkalarında da kıymet göremezler.

    kemali aczimle beraber -muhtelif eserlerde, gazete ve mecmualarda- benden pek çok bahsedilmiş olduğu içün burada sözü uzatmamak icab ederken lüzumundan fazla söylendim. hoş görün.//

    ---

    (bkz: tercemei hal)
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap