25 entry daha
  • 1999 'da yani benim liseden mezun olduğum senede yaşanan elim olay.

    o dönem haberler ve gazeteler bu konuda her yorum ve analiz yaptıklarında kendimi çok kötü hisseder, bu çocukların neden bunu yaptıklarını kendimce sorgulardım. sonradan öğrendim ki; kendilerince büyük bir nefret çukurunda bırakılmışlar etraflarındaki insanlar tarafından.. kimse en ufağından çocukların gördükleri bullying için okulda hiçbir şey yapmamış. sonunda da 20 nisan 1999 gelmiş.

    eğer olayla ilgili biraz araştırma yaparsanız; ögretmenlerinin eric'i her daim zeki bir ögrenci olarak tanımladığını görürsünüz. almanca ile ilgilenen, değişik zevkleri olan bir genç eric. babasının işi yüzünden de sürekli okul degistiren bu çocuk, sonunda columbine'a geliyor..

    evet eric zeki bir çocuk. arkadaşları da var ve hatta kızlarla da ilişkileri çok iyi. bu açıklamayı yaptım çünkü diğer çocuk dylan bu konularda çok daha şansız ve çok daha içine kapanık..

    eric'in okula gelirken giydigi siyah pardösüleri, asker botlari ve rammstein tisörtleri lisede diger arkadaşları tarafından, "freak yani kaybeden/loser" olarak tanımlanmasına neden oluyor zaman geçtikçe. lisede bir cocugun bullying'e ugramasina neden böyle saçma seylerden doğabilir mi diyorsunuz kendi kendinize, ister istemez.

    özellikle, bütün güzel kizlari kapan, okulun popüler soccer oyunculari hemen hemen her gün eric'i taciz edip ve laf atmaya başlıyor.

    bu konuda internetteki bir videoda eric okul koridorunda yürürken karşidan gelen bir grup oyuncunun onun üzerine yürüyüp, omuz attiklari ve öylece gecip gittikleri görülüyor. eric onlara o anda hiçbir şey demiyor veya yapmıyor. aksine kameraya gülümseyip, yürümeye devam ediyor..

    son noktada olaya bakınca 13 kişinin ailesine sabır diliyorum..
    acı, çok acı ..

    ek:
    1- southpark yapımcıları da columbine lisesi 'nden mezun olmuşlar.

    2- bowling for columbine belgeselini mutlaka izleyiniz.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap