1 entry daha
  • hoşgeldiniz, öncelikle bu ülkede hala bilime değer veren, bilime güvenen insanların olduğunu hatırlatarak başlayayım ve soruma geçeyim. geçen gün ekşisözlük’de sizin kendinizi hem ateist diye tanıtmanızı hem de inşallah vb. kelimeleri kullanmanızla ilgili bir tartışma çıktı. inşallah kelimesinin kullanmanızın sebebini söyledik ama anlamıyorlar bir de sizden duyabilir miyiz belki o zaman anlarlar? bir de fatih altaylı ile çektiğiniz “celal şengör ile kütüphanesinde sohbet” videosunda kütüphanenize bayıldım. acaba yakından görme gibi bir fırsatım var mı?
    • benim kullandığım inşallah, maşallah gibi kelimeler kültürümüzün bir parçasıdır. ingilizce konuşurken mesela jesus christ derim, almanca konuşurken bir hayret ifade etmek için jesus maria derim. bu, hristiyan olduğun anlamına gelmiyor. ben türkiye'deki kültürün içinde büyüdüm. bunları ayıklayarak kullanmaya kalkmak ukalalıktır, gereksizdir.

      kütüphaneyi yakından herkese açarsam ben burayı başka hiçbir iş yapamam. bilet kesen adam durumuna düşerim. bu kütüphaneye itü öğrencileri randevu almak koşuluyla gelebiliyorlar. onun dışında çok istek var ancak yapamıyorum, hakikaten çok zor.
321 entry daha
hesabın var mı? giriş yap