• sosyal demokrasi ve sosyalizmin tek ana vaadinin insanlara bedava para vermek olmasi olacakti, basliga sigmadi. tum dunyadaki sol partilerin vaadlerine bakiyorum hemen hemen hepsinde ayni sacma seyleri goruyorum: sosyal yardimlar artacak, egitim bedava olacak, hastaneye katki payi vermeyeceksiniz, yemek parasi bedava, toplu ulasim ucretsiz olacak, elekktrik-su ucretsiz olacak vs. neyse ki cogu ulkede insanlar bu salaklara inanmiyor da iktidara getirtmiyor. getirenlerin de burnu boktan cikmiyor.

    turkiye'de durum ayni, chp'nin aile cuzdani diye bir vaadi vardi 2 secim once. yok her ay para yatacakmis da, yok cuzdan kadinda kalacakmis da... bu sikko vaadin neticesini akp'nin %49 oy almasiyla gormustuk.

    avrupa'daki pembe gotlu solcularin da vaadleri hep ayni, cocuk parasini artiracagiz, bedava su, bedava bu. calisan, vergisini odeyen, is kurup risk alan insanlari cezalandirma sistemi resmen. siz calisin enayiler, biz bu paralari asalaklara, multecilere, butun gun ot cekmekten kafasi dumanli olmus serserilere hibe edelim.

    abd'deki demokratlar da ayni bok. isleri gucleri welfare yardimlarini artirmaya calismak, food stamp'cilere paralari toka etmek.

    bu tip populist icraatlar ekonominin altina dinamit doser. akli olan hic bir devlet elektrigi, suyu, ulasimi vs bedava yapmaz. yapanlarin da burnu boktan kurtulamaz. (venezuella'da en son benzin sudan ucuzdu, daha sonra yaraklari yedi). insanlara bedava para vermeyi birakin da, girisimcileri destekleyip is imkanlarini artirip, isverenler icin burokrasiyi azaltip insanlarin calismasini ve emeklerini harcamalarini saglamalisiniz.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap