17 entry daha
  • üniversiteden beri (1989 falan) birlikte çalışan, the league of gentlemen ekibinin en sevdiğim yarısını oluşturan steve ve reece iklisinin hala devam eden işi. yeni saplantımın kaynağı.

    black mirror'ın yaratıcısı ve ana yazarı charlie brooker'ın "çok zekice. ben böyle yazamam." dediği dizi. black mirror ile arasında, ikisinin de antoloji dizisi olması hariç, bir benzerlik yoktur. selpak'ın mendil sözcüğünün yerini alması gibi black mirror da "anthology series"in yerini aldığı için black mirror gibi dizi diye bahsedilir. alakası yok. korku, komedi ağırlıklı, çoğu bölümü tiyatro sahnesinde de sergilenebileceği düşünülerek yazılmış, bottle episode'lardan oluşan bir dizidir. bölümler arasındaki tek bağlantı dördüncü sezonda açıklanır, dikkatli izleyiciler o zamana çoktan fark etmiş olur.

    ayın 28'inde bbc twoda canlı cadılar bayramı özel bölümü olacak. izleyebilen izlesin. zaten tiyatro oyuncuları oldukları için adamların elinin kiri tabii o 30 dakika. çok güzel olacak. live halloween special dead line için:

    --- spoiler ---

    bu canlı bölüm they shall not grow old ile beraber 2018'de (hatta hayatımda) izlediğim en iyi televizyon olayıydı. alın size olan şeylerin redditten bir özeti. ses gittiğinde ağlayacaktım neredeyse emekleri boşa gitti diye. reece ve steve'i tanıyorsanız işlerine ne kadar değer verdiklerini bilirsiniz. telefonda arkadaşıma sövüp sayıyordum ki olan oldu. sıçrayıp "bilerek yaptılarr!!!!" diye bağırmam bir oldu. çok iyiydi. iyiki iptal edildi diye kapatmamışım, reyting bilgilerine göre 5 kişiden 1'i televizyonunu kapatmış. üzerinden 3 ay geçti bazı insanlar hala reece'e "yeni canlı bölümün ne zaman olacağı belli oldu mu" diye soruyorlar twitterda, haha. zaten aşırı gerilmiştim ses gidince onlar adına, kalan bütün bölümü de aynı heyecan seviyesinde pür dikkat izledim. yine de bazı hayaletleri fark etmemişim bile, onların listesi de burada.
    --- spoiler ---

    izleyen herkese bir önerim var. (aslında izlemeyenlere de var: izleyin. ama konumuz bu değil) biraz uğraştıracak ama sonu değecek emin olun.

    şu adreste reece ve steve'in dizinin 2. sezonu için kaydettiği commentaryler var. bunları indirin. bir tane de mp3 splitter indirmeniz lazım. steve dizi bölümünü başlatınca söylüyor o ilk baştaki 10-15 saniyeyi kesmeniz lazım videonun üzerine koymadan önce ki izlediğiniz sahneyle onların izlediği sahne birebir aynı olsun. ben media player classic kullanıyorum. orada sol üstteki dosya/dosya aç'a tıklayınca dublaj ekleme seçeneği geliyor. kestiğiniz commentaryleri ekleyin. a'ya basarak ses değiştirebilirsiniz.

    ve sonra oturun 2. sezonu baştan sona (bakın burası çok önemli) sırayla bir daha izleyin. 12 days of christine bölümünün sırasını öne alabilirsiniz sadece çünkü onlar da ilk onu kaydetmiş. kalanını seri sıralamasına göre kaydetmişler, siz de öyle izleyin. iki yazarın işlerini anlatmalarını, çekim aşamalarını, zorlukları, eleştirmenlerine attıkları taşları, evli çift gibi didişmelerini dinleyin. bana sonra teşekkür edersiniz. sevgiler.
219 entry daha
hesabın var mı? giriş yap