42 entry daha
  • sürükleyici bir film ama yılın en iyilerinden değil. ortalama olduğunu düşünüyorum. muhakkak bir şans verilmeli. bu arada kurgusu bir ilk değil. yani tüm filmi tv, pc, tel ekranlarından aktaran ilk film değil. hatırladığım kadarıyla sasha grey ve elijah wood'lu bir film vardı, adını unuttum, o film de benzer şekilde kurgulanmıştı ama tahminen searching o filmden iyidir. o filmin sadece fragmanını izlemiştim, ilgimi çekmemişti, bu da çekmedi, ta ki "çok iyi" eleştiriler gelene dek ama izlediğime pişman değilim, epey sürükleyici bir polisiye bence. lakin senaryo gediksiz deliksiz değil, birkaç mantık hatası bulmak mümkün, ki yukarıda belirtilmiş bazıları.

    spoiler

    sevdiğim tarafları: arkadaşı olmayan, kendi içine kapanık kızın kaybolduğu öğrenildiğinde herkesin "en iyi arkadaşı benim, onu çok seviyordum" vs demesi. en tiksindiğim sosyal medya reaksiyonlarından bir tanesi. bir tanesi de video çekiyor kızla ilgili, oradan etkileşim kasıyor. zaten sırf bu etkileşim manyaklığı üzerine bir film yapılabilir. insanlar gerçekten de kafayı yediler. defalarca kez karşılaşıyorum. kanser hastası olmasa da kanser olduğunu söyleyen, "bugün kötüyüm" diye tweetler atan birisi çıkmıştı 1-2 ay evvel. filmin bu tür hastalıkları es geçmemesi, buna da yer vermesini sevdim. windows'un eski sürümlerini görmek nostalji hissi yarattı. bu da güzeldi. kızın nette aylarca bir kızla konuştuğunu sanıp halbuki bir erkekle konuşması da netin korkutucu taraflarından. buna da yer verilmesi iyi. gizemini bozmaması da artılarından.

    olmayan tarafları: gereksiz yere uzatılmış. bi 20 dk kısa olabilirdi. yukarıda da belirtilmiş, daha kızın cesedi bulunmadan niye cenaze merasimi düzenleniyor? elbet başka sorunlar da bulunabilir senaryoda. hakeza tel-pc vs kameralarından hiç çıkılmaması iyi bir karar mı, kötü mü bilemedim ama ara ara çıkılsa film belki de daha heyecanlı olabilirdi. bir diğer sevmediğim tarafı filmi mutlu sonla bitirme çabası. ha kız kurtuldu diye mutlu oluyoruz tabii ama ondan önce kızı öldürmek, sonra kızın yamaçtan aşağıya düştüğünü, 5 gündür orada olduğunu söyleyip kızı yaşatmak da göze batmıyor dğeil. neyse artıları ve eksileriyle keyifli bir filmdi.

    spoiler
131 entry daha
hesabın var mı? giriş yap