• fen puanı ile öğrenci alıp mühendis ünvanlı mezun veren enteresan bir fakülte... türkiyede 92 yılında 7 (belki 8) adet ve tek bölüm halinde olan fakülte bugün 3 bölümden oluşmakta ancak; adetsel gelişimi hakkında bir fikir sahibi olmamaktayım...

    her bir tarafı denizlerle çevrili bir ülkede çok önemli bir okul olması gerekiyorken, norveç, italya, israil, japonya gibi ülkelerde bu okula verilen önem malesef ülkemizde verilmemektedir..

    kıyı kaptanı mezun veren tek fakülte olan ege üniversitesi su ürünleri fakültesi kıskanılmış, diğer fakültelercede aynı talepte bulunulunca, okulun verdiği ehliyet seviyesi liman kaptanlığına düşmüş ve işe yaramaz hale gelmiştir... ayrıca bu okul öğrencilerinin dalgıçlık brovesi alma şanslarıda vardır... balık çiftliklerinde ve gemilerde iş bulan mezunlar hatırı sayılır rakamlar kazanmaktadırlar... ancak bu okul mezunu olup kendi mesleğini yapan kişi adeti, ülkemizin genel tarzından farklı değildir... (bkz: su ürünleri mühendisi) (bkz: su ürünleri teknikeri)
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap