• 1- kendini gizli bir komuniteye uye olarak gorup abi ne undergroundiz yahu, allah bizi kahretmesin diyenler.

    bu profile dahil olanlar genelde sozluge daha yenice uye olmus kisilerden ibarettir, eski olupta hala bu profile dahil olanlara allahtan akil ve fikir niyaz ederim, amin. her neyse dahil olduklari nesilden bagimsiz olarak her nesil bu yoldan gecmistir. surecle alakali ve deneyimle negatif korelasyon arz eden bir guduye sahiptirler. sozluk disinda yer alan insanlari hor gorme, sozluk yazarlarina anlamsiz anlamlar yukleyip yuceltme egilimndedirler. zirvelerden zirvelere sekmekten haz duyarlar.

    2- sozlukte uzun suredir var olup, abi sozluk eskiden ne guzeldi be, zirvelerde herkes kaynasir, samimiyetle konusurdu, diyen ve populerlesmeye karsi olanlar.

    bu profilde kendi icinde ikiye ayrilir;

    a- yeni nesilleri hor gorenler

    bu insanlar sozlugun goz onune cikmasina, medyaya konu olmasina, dergi hadisesine pek sicak bakmazlar, hep sozlugun eski gunlerinden bahseder, eskiye olan ozlemlerini her firsatta dile getirirler, sozlukteki bu degisimi yeni nesillere baglar onlarin kaliteyi dusurdugunu iddia ederler. ama zirvelere gitmekten de geri durmazlar bir kismi.

    b- yeni nesilleri hor gormeyen ama keske sozlukte degismeseydi diyenler (ne sis yansin ne kebapcilar)

    bu insanlar da sozlugun populerlesmesine karsidirlar, underground olmaktan cikinca sozlugu sozluk yapan bircok seyin kaybolacagina olan inanclarini firsat buldukca dile getirir, bu degisimin kacinilmazligina inanirlar bir cesit beatnik gibidirler. eski gunlere baktikca iclerini bir huzun kaplar, ama bunun icin yeni nesilleri komple suclamaktansa, gecen yillara yuklerler sorumlulugu. bir sure sonra zirvelerden el ayak cekerler.

    3- sozlukten pilisini pirtisini toplayip gidenler

    sozlukten gidenlerdir, arkadan konusmak etik degildir.

    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    (bkz: usenmek)
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap